Yeni Birlik Gazetesi Genel Çorum'da 1 Mayıs mesaisi: Vali Çalgan sahadaki güvenlik ağını bizzat yönetti

Çorum'da 1 Mayıs mesaisi: Vali Çalgan sahadaki güvenlik ağını bizzat yönetti

Vali Ali Çalgan, sahaya inerek güvenlik birimlerinin koordinasyonunu yerinde inceledi. Çorum Valisi Ali Çalgan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kentte sorunsuz bir şekilde idrak edilmesi adına yürütülen güvenlik stratejilerini bizzat denetledi.

Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının huzur içinde geçmesi için Çorum genelinde geniş çaplı önlemler alındı. Vali Ali Çalgan, sahaya inerek güvenlik birimlerinin koordinasyonunu yerinde inceledi.

Çorum Valisi Ali Çalgan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kentte sorunsuz bir şekilde idrak edilmesi adına yürütülen güvenlik stratejilerini bizzat denetledi. Gün boyu sürecek etkinliklerin demokratik bir olgunlukla ve güvenlik zafiyeti yaşanmadan tamamlanması için oluşturulan planlama, Vali Çalgan'ın katılımıyla masaya yatırıldı.

Güvenlik merkezinde kritik toplantı

Vali Çalgan, denetimlerine Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesindeki Asayiş Harekat Merkezi'nden başladı. İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Talip Kurt'un da eşlik ettiği ziyarette, emniyet ve jandarma birimlerinin ortak çalışma disiplini ele alındı. Olası tüm senaryolara karşı hazırlıklı olunması talimatını veren Çalgan, birimler arası koordinasyonun önemine vurgu yaparak, kutlamaların huzur ortamını bozmadan gerçekleşmesi için titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

112 personeline moral ziyareti

Sahadaki incelemelerini sürdüren Vali Çalgan, programı kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Görev başında olan personelle bir araya gelerek yürütülen hizmetler hakkında bilgi alan Çalgan, vatandaşların güvenliği için 7/24 esasına göre çalışan tüm personele özverili gayretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Vali Çalgan, gün boyunca sürecek olan güvenlik tedbirlerinin yakından takip edileceğini belirterek, Çorum halkının huzurunun öncelikleri olduğunu yineledi.