Yeni Birlik Gazetesi Genel Diyarbakır’da zehir tacirlerine ağır darbe: Tonlarca esrar ele geçirildi

Diyarbakır’da zehir tacirlerine ağır darbe: Tonlarca esrar ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, bölgedeki uyuşturucu trafiğini kesmek amacıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma başlattı.

Güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucu uyuşturucu şebekelerine yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalanırken, piyasaya sürülmeye hazırlanan yüklü miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, bölgedeki uyuşturucu trafiğini kesmek amacıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma başlattı. İl merkezi ve çevre ilçeleri kapsayan operasyonlar, jandarmanın sorumluluk sahasında titizlikle yürütüldü.

Operasyonların bilançosu açıklandı

Ekiplerin saha çalışmaları neticesinde uyuşturucu ticareti yapan, nakliyesini sağlayan veya kullanımını gerçekleştiren şahıslara yönelik 22 ayrı olay tespit edildi. Yapılan baskınlar ve kontroller sonucunda 10 şüpheli gözaltına alınarak haklarında yasal süreç başlatıldı.

Ele geçirilen yasaklı maddeler

Gerçekleştirilen operasyonel faaliyetler sırasında, piyasa değeri yüksek olan 23 kilogram esrar maddesi ile birlikte 14 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen maddeler muhafaza altına alınırken, bölgedeki uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği bildirildi.