Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde ormanlık alana yürüyüşe çıkan 3 yabancı uyruklu genç, yönlerini şaşırınca ormanda mahsur kaldı; bölgeye sevk edilen ekiplerin titiz çalışması sonucu gençler sağ salim kurtarıldı.
Kocaeli Başiskele’de bulunan Beşkayalar Tabiat Parkı, dün akşam saatlerinde hareketli anlara sahne oldu. Bölgeyi keşfetmek amacıyla ormanlık alana giren R.C. (23), N.M. (22) ve F.S. (23) isimli üç arkadaş, bir süre sonra patikaları kaybederek ormanın derinliklerinde mahsur kaldı.
Zamanla karanlığın çökmesi ve havanın soğumasıyla birlikte durumun ciddiyetini fark eden gençler, kendi imkanlarıyla çıkış yolu bulamayınca durumu yetkililere bildirdi.
Zamana karşı yarış başladı
İhbarın ardından harekete geçen jandarma ve AFAD ekipleri, gençlerin bulunduğu bölgeye ulaşmak için vakit kaybetmeden operasyon başlattı. Sarp ve engebeli arazide yürütülen yoğun arama çalışmaları, ekiplerin koordineli çabasıyla sonuç verdi.
Sağlık durumları kontrol altında
Uzun süren arayışların ardından mahsur kalan gençlere ulaşan kurtarma ekipleri, şahısları güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı. İlk kontrolleri olay yerinde yapılan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Tedbir amaçlı sağlık ekiplerine teslim edilen 3 kişiyle ilgili yetkililer tarafından olay hakkında soruşturma başlatıldı.