İstanbul Esenyurt’ta geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve Şehmus Mert Korkmaz’ın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan silahlı saldırının firari şüphelileri, Edirne’de düzenlenen nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Ülke dışına kaçmak amacıyla bir tırın dorsesine gizlenen zanlılar, sınır kapısındaki emniyet güçlerinin dikkati sayesinde kıskıvrak ele geçirildi.
Evinden Çıktığı Anda Kurşun Yağmuruna Tutuldu
Kan donduran olay, 24 Haziran sabahı saat 05.00 sularında Esenyurt Pınar Mahallesi 1249. Sokak'ta meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde evinden çıkan Şehmus Mert Korkmaz, park halindeki aracına binmek üzereyken kimliği belirlenen V.S. ve H.B. isimli şahısların silahlı saldırısına uğradı. Çevrede büyük panik yaratan saldırıda, vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Korkmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar ise olayın ardından izlerini kaybettirerek kayıplara karıştı.
Sınır Kapısındaki Sıkı Denetim Firarı Engelledi
Cinayetin ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan emniyet güçleri, zanlıların izini Edirne’de tespit etti. Hakkında adli makamlarca yurt dışına çıkış yasağı konulan V.S. ve H.B.’nin, yasa dışı yollarla sınırı geçebilmek için bir tırın dorsesine saklandığı belirlendi. Sınır kapısında gerçekleştirilen rutin ve titiz kontroller sırasında panikleyerek dorseden atlayıp kaçmaya çalışan iki şüpheli, sınır muhafaza ve emniyet ekiplerinin anında müdahalesiyle yakalanarak gözaltına alındı.
Gayrettepe’deki İşlemlerinin Ardından Adliyeye Sevk Edildiler
Yapılan GBT ve kimlik sorgulamalarında "Kasten Öldürme" suçundan arandıkları kesinleşen zanlılar, işlemlerinin yürütülmesi amacıyla ivedilikle İstanbul’a nakledildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki (Gayrettepe) sorgu ve yasal prosedürleri tamamlanan V.S. ve H.B., yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili çok yönlü adli süreç devam ediyor.