Yeni Birlik Gazetesi Genel Gonca Us hayatı, öldü mü, kaç yaşındaydı?

Gonca Us hayatı, öldü mü, kaç yaşındaydı?

Ünlü manken Gonca Us, 3 Kasım 1996’da yaşanan Susurluk Kazası sonrası Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Hayatı, özel ilişkileri ve kazayla birlikte ortaya çıkan detaylar yıllar boyunca tartışılmaya devam etti. Özellikle Abdullah Çatlı ile bağlantısı ve Melahat Özbay adına düzenlenmiş sahte kimlik iddiası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Peki, Gonca Us kimdir ve neden öldü?

1969 yılında İzmir’de dünyaya gelen Gonca Us, genç yaşta modellik yapmaya başladı. Eğitimini Spor Akademisi’nde tamamlayan Us, 1994 yılında mezun oldu. Dönemin tanınmış isimleriyle kurduğu ilişkilerle magazin dünyasında adından söz ettirdi.

Bir dönem iş insanı Can Apa ile evli kalan Gonca Us, daha sonra özel hayatıyla da gündemde yer aldı. Medyatik kimliği ve dikkat çeken yaşam tarzı nedeniyle sık sık basının yakın takibindeydi.

Gonca Us’un adı, yalnızca mankenlik kariyeriyle değil; Türkiye siyasi tarihinin en kritik olaylarından biri olan Susurluk Kazası ile birlikte anılmaya başladı.

Susurluk Kazası nedir? 

3 Kasım 1996 tarihinde Balıkesir’in Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazası, Türkiye’de devlet-mafya-siyaset ilişkileri tartışmasını başlatan kırılma noktalarından biri oldu.

Kazanın yaşandığı araçta Abdullah Çatlı, emniyet müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us bulunuyordu. Meydana gelen kazada üç isim de hayatını kaybetti. Olayın ardından ortaya çıkan bilgiler, sıradan bir trafik kazasından çok daha fazlasına işaret etti.

Resmi kayıtlara göre Gonca Us, Susurluk Kazası’nda yaşamını yitirdi. Ancak kazanın ardından ortaya atılan iddialar, ölümün perde arkasına dair soru işaretlerini artırdı.

Abdullah Çatlı ile ilişkisi ve Melahat Özbay kimliği

Gonca Us’un adı, kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı ile olan ilişkisi nedeniyle daha da dikkat çekti. Çatlı’nın kamuoyunda bilinen geçmişi ve devlet bağlantılarına dair tartışmalar, kazanın siyasi boyutunu derinleştirdi.

Kazadan sonra Gonca Us’un üzerinde “Melahat Özbay” adına düzenlenmiş sahte bir kimlik bulunduğu ortaya çıktı. Bu detay, olayın yalnızca bir trafik kazası olmadığını düşünen kesimlerin iddialarını güçlendirdi. Sahte kimlik meselesi, Susurluk sürecinin en çarpıcı başlıklarından biri olarak kayıtlara geçti.

Kumarhane bağlantısı ve Ömer Lütfü Topal iddiaları

Gonca Us’un, Ömer Lütfü Topal’ın Kuşadası’ndaki kumarhanesinde bir dönem krupiyer olarak çalıştığı bilgisi de kamuoyuna yansıdı. Topal’ın öldürülmesi ve yeraltı dünyasıyla ilgili iddialar, Susurluk sürecinin karanlık ilişkiler ağını daha da görünür hale getirdi.

Bu bağlantılar, Gonca Us’un yalnızca bir manken değil; dönemin tartışmalı isimleriyle aynı çevrede bulunan bir figür olduğu yorumlarına neden oldu.

Ergenekon davalarında ortaya atılan iddialar

Yıllar sonra görülen Ergenekon davaları sırasında bazı gizli tanık ifadeleri, Susurluk Kazası’na dair yeni iddiaları gündeme taşıdı. Bu ifadelere göre Abdullah Çatlı ve Gonca Us’un kazada değil, kazadan hemen sonra başka kişiler tarafından öldürülmüş olabileceği öne sürüldü.

Bu iddialar resmi olarak kesinlik kazanmadı ve yargı kararlarıyla netleşmiş bir sonuç ortaya konulmadı. Ancak kamuoyunda, Gonca Us’un ölümüyle ilgili tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu.

Gonca Us’un hayatı filme konu oldu

2017 yılında Karen Mirza ve Brad Butler’ın yönetmenliğinde, Susurluk Kazası’nı konu alan bir film projesinin çekimlerine başlandığı açıklandı. Filmde olayların Gonca Us’un ağzından anlatılacağı belirtildi.

Projede Gonca Us’u Yasmine Alice canlandırdı. Film çalışması, Susurluk sürecini ve kazada hayatını kaybeden isimleri farklı bir perspektiften ele almasıyla dikkat çekti.