Yeni Birlik Gazetesi Genel Gülistan Doku dosyasında karanlık noktalar: Firari oğuldan babasına şok tehdit mesajları

Gülistan Doku dosyasında karanlık noktalar: Firari oğuldan babasına şok tehdit mesajları

Baba Altaş’ın, oğlunun "Öteceğim her şeyi" diyerek kendisinden 9 bin dolar talep ettiği yazışmaları jandarmadan gizlediği ortaya çıktı. Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbetine dair yürütülen soruşturma, yeni delillerle derinleşiyor.

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturmada kırmızı bültenle aranan Umut Altaş’ın, tutuklu babası Celal Altaş’a gönderdiği tehdit içerikli mesajlar soruşturmanın seyrini değiştirdi. Baba Altaş’ın, oğlunun "Öteceğim her şeyi" diyerek kendisinden 9 bin dolar talep ettiği yazışmaları jandarmadan gizlediği ortaya çıktı.

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbetine dair yürütülen soruşturma, yeni delillerle derinleşiyor. Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan 15 şüpheliden 12’sinin tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte, ABD’de firari bulunan Umut Altaş hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Soruşturma dosyasına giren yeni detaylar, tutuklu baba Celal Altaş’ın jandarmaya verdiği ifadelerle çelişen WhatsApp yazışmalarını gün yüzüne çıkardı.

Oğuldan babaya: "Hesabıma 9 bin dolar bekliyorum"

Soruşturma evraklarına yansıyan 9 Ocak 2026 tarihli WhatsApp konuşmalarında, Umut Altaş’ın babasına yönelik sert ifadeleri dikkat çekti. Firari oğul, babasına gönderdiği mesajda, "Yaptıklarınızın bir bedeli olmayacak. Bugün hesabıma 9 bin dolar bekliyorum. Bırak rol yapmayı, sen susturuyordun ya... Öteceğim her şeyi, göreceksiniz dünya kaç bucak" ifadelerini kullandı. Ancak baba Celal Altaş’ın, ifadesinde bu tehdit içerikli mesajlara hiç değinmediği ve oğlunun uyuşturucu bağımlılığı iddiaları üzerine yoğunlaştığı belirlendi.

İfadelerdeki çelişkiler ve gizlenen detaylar

Celal Altaş, jandarmaya verdiği ifadesinde oğlunun uyuşturucu madde kullandığını öne sürerek, "Umut ile ABD’ye gittikten sonra görüştük ancak 4-5 aydır irtibatımız koptu. Kendisiyle konuştuğumda olayla ilgili bilgisi olmadığını söylüyordu" savunmasını yaptı. Baba Altaş, oğlunun bir dönem kendisinden yüklü miktarda para istediğini ve bu sırada "Mustafa Türkay yanımda silahını çıkarıp birini vurduğunu söyledi" şeklinde itirafta bulunduğunu iddia etti.

Jandarma ekiplerinin 3 Şubat 2025 tarihinde iş yerinde yaptığı görüşme sırasında sergilediği tedirgin tavırları "oğlunun olaya karışma ihtimalinin yarattığı heyecan" olarak açıklayan Celal Altaş, suç teşkil edebileceği endişesiyle bazı resmi makamları aramaktan vazgeçtiğini belirtti. Soruşturma kapsamında, baba Altaş’ın gizlediği bu mesajların, Gülistan Doku dosyasındaki "susturma" iddialarını güçlendirip güçlendirmediği savcılık tarafından titizlikle inceleniyor.