23 Nisan coşkusunun yaşandığı Gümüşhane’de Vali Cevdet Atay makamını bir günlüğüne ilkokul öğrencisi Çınar Asaf Şahin’e emanet ederken, kent genelindeki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.
Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sabahın erken saatlerinde Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenklerle başladı. Resmi törenlerin ardından bayramın en dikkat çekici anları Valilik makamında yaşandı. Dumlupınar İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Çınar Asaf Şahin, Vali Cevdet Atay’dan devraldığı koltukta kısa süreliğine şehrin en yetkili ismi oldu. Minik Vali, görev süresince çocuklara yönelik sosyal faaliyetlerin çoğaltılması ve okul çevresindeki parkın modern bir görünüme kavuşturulması için talimatlar verdi.
Kültür merkezinde bayram coşkusu
Valilikteki ziyaretin ardından kutlamaların adresi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu oldu. Etkinlikler kapsamında hazırlanan 23 Nisan temalı resim sergisinin gezilmesiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Geleceğin teminatı çocuklara mesaj
Programda kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, egemenliğin ilanının 106’ncı yıl dönümünde duyduğu gururu dile getirdi. Doğan, genç nesillere seslenerek, "Bilim ve teknolojide Türkiye’yi zirveye taşıyacak olan sizlersiniz. Vatanına ve bayrağına bağlı bir nesil görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Konuşmasında deprem felaketinde hayatını kaybeden çocukları da unutmayan Doğan, ailelere başsağlığı dileklerini iletti.
Ödüller sahiplerini buldu
Etkinliklerin final bölümünde, okullar arası düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Piyano dinletisi eşliğinde okunan şiirler ve öğrencilerin sahne performansları, katılımcılardan büyük alkış aldı. Gümüşhane’de bayram, çocukların neşesiyle unutulmaz bir güne dönüştü.