Yeni Birlik Gazetesi Genel Hiranur davasında karar anı yaklaşıyor: Savcı mütalaasını açıkladı, aile adaletin peşini bırakmıyor

Hiranur davasında karar anı yaklaşıyor: Savcı mütalaasını açıkladı, aile adaletin peşini bırakmıyor

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 1 Eylül 2025 tarihinde yaşanan vahşi cinayetin detayları bir kez daha masaya yatırıldı. SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya bağlanan tutuklu sanıklar Hüseyin Arda Ş., Mustafa Z.

Mersin’de otomobil içerisinde katledilen 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar davasında sona yaklaşılırken, savcılık makamı sanıklar için talep ettiği cezaları mahkemeye sundu.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 1 Eylül 2025 tarihinde yaşanan vahşi cinayetin detayları bir kez daha masaya yatırıldı. SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya bağlanan tutuklu sanıklar Hüseyin Arda Ş., Mustafa Z. ve Nazmi Ç., savunmalarında tahliye talebinde bulundu.

Savcılık mütalaasında, esas fail olarak yargılanan Hüseyin Arda Ş.’nin "çocuğa karşı kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından en ağır şekilde cezalandırılması istendi. Diğer iki sanık Mustafa Z. ve Nazmi Ç. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla ceza talep edildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Adalet arayışı adliye önünde yankılandı

Duruşma sonrası Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen Aygar ailesi ve hukukçular, karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet vakalarında hukuk mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Müşteki avukatlarından Derya Demir ise savcılık mütalaasına katılmadıklarını belirterek, "Dosyanın başından beri takipçisiyiz. Mütalaaya karşı detaylı bir itiraz dilekçesi sunacağız. Sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi tek tesellimiz; Hiranur için adaleti sağlayana kadar durmayacağız" şeklinde konuştu.

Olayın geçmişi

Merkez Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar, park halindeki bir aracın içinde tabancayla vurularak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, genç kızın erkek arkadaşı Hüseyin Arda Ş. ile birlikte Mustafa Z. ve Nazmi Ç. gözaltına alınarak tutuklanmıştı.