Samsun'da iş yerinden eşyaları çalınan esnafın hırsıza yaptığı "geri getir, şikayetçi olmayayım" çağrısı sonuçsuz kaldı; polis ekipleri kısa sürede şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.
Samsun'un İlkadım ilçesi Yaşar Doğu Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına yansıyan ilginç detaylarla gündeme geldi. Gece saatlerinde bir iş yerinin önüne kamyonetiyle yanaşan bir şahıs, dışarıda bulunan karton, raf demiri, sepet ve bir çocuğa ait scooterı aracına yükleyerek kayıplara karıştı.
Sabah dükkanına geldiğinde malzemelerinin yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibi Ferit Katar, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde hırsızlık anlarını saniye saniye izledi. Görüntüleri inceledikten sonra hırsıza bir şans tanımak isteyen Katar, "Eşyaları iki gün içinde geri getirirse şikayetçi olmayacağım. Aksi takdirde elimdeki görüntülerle polise gideceğim" diyerek çağrıda bulunmuştu.
Kısa sürede yakalandı
Ferit Katar'ın çağrısı henüz karşılık bulmadan, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri harekete geçti. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda kimliği tespit edilen 31 yaşındaki M.Y.Y. kısa süre içerisinde yakalandı.
Hurdacılık yaptığı belirlenen şüphelinin, aynı gece Atakum ilçesindeki bir iş yerinin önünde bulunan yaklaşık 5 bin TL değerindeki musluk ve evyeleri de çaldığı ortaya çıktı. Emniyetteki ifadesinde çaldığı malzemeleri "atıl durumda ve hurda" zannettiğini iddia eden M.Y.Y.'nin, mağdurların zararlarını karşıladığı öğrenildi.