Kayseri'de 1 Mayıs mesajı veren Türk-İş İl Başkanı İdris Güven, mobbing ve adaletsizliğe karşı net bir duruş sergileyerek çalışma hayatında insanca şartların güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalı işçilerin buluşma noktası oldu. Türk-İş ve Koop-İş Sendikası çatısı altında bir araya gelen emekçiler, pankartlar ve sloganlarla taleplerini dile getirdi. Programda konuşan Türk-İş Kayseri İl Başkanı İdris Güven, emeğin kutsallığına vurgu yaparak mevcut ekonomik koşullarda işçinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
Baskı ve mobbinge karşı sıfır tolerans
İş yerlerinde huzurlu bir ortamın ancak güvenle inşa edilebileceğini belirten Güven, çalışma hayatındaki kronik sorunlara değindi. Özellikle mobbing, şiddet ve taciz gibi olumsuzlukların çalışanların onurunu zedelediğini ifade eden Güven, bu durumlara karşı sıfır tolerans politikası uygulanması gerektiğini savundu. İşçilerin korku duymadan hak arayabildiği bir sistemin zorunluluk olduğunu belirten Başkan Güven, "Baskının değil saygının, korkunun değil güvenin hakim olduğu bir iş ortamı tesis edilmelidir" dedi.
Taşeron sistemindeki adaletsizlik son bulmalı
Konuşmasında taşeron işçilerin yaşadığı mağduriyetlere de geniş yer ayıran İdris Güven, aynı işi yapan çalışanlar arasındaki hak eşitsizliğinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kamuda kadro dışı kalan işçilerin yaşadığı adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Güven, tüm çalışanlar için eşit haklara ve güvenceli bir geleceğe erişimin şart olduğunu ifade etti.
Hüzünlü 1 Mayıs: Kutlamalar iptal edildi
Programın sonunda önemli bir detaya dikkat çeken Başkan İdris Güven, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen okul saldırısı nedeniyle 1 Mayıs’ı şenlik havasında kutlamayacaklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından meydandaki kalabalık, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sessizce dağıldı.