Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre, Marmara Denizi’nin Adalar mevkisinde son 24 saatlik zaman diliminde büyüklükleri 1,1 ile 3,2 arasında değişen toplam 32 ayrı sarsıntı meydana geldi.
19-20 Ağustos tarihleri arasında kaydedilen bu hareketlilik, ana fay hatları üzerindeki mikro ölçekli gerilimlerin ve sismik kümelenmelerin devam ettiğini gösteriyor.

Sarsıntı Fırtınasında En Yüksek Büyüklük 3,2
Bölgedeki ivmenin en yüksek noktaya ulaştığı an, 19 Ağustos akşamı saat 17.43’te yaşandı. Adalar’a yaklaşık 10 kilometre mesafede ve yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen 3,2 büyüklüğündeki deprem, söz konusu sismik kümelenmenin en güçlü halkasını oluşturdu.
Bu ana sarsıntının ardından akşam saatlerinde de hareketlilik hız kesmedi:
Saat 19.17’de 2,6 büyüklüğünde,
Saat 20.58’de 2,5 büyüklüğünde,
Saat 22.51’de ise 1,9 büyüklüğünde artçı nitelikte mikro depremler kayıt altına alındı.
Gece Boyunca Kesintisiz Sismik Hareketlilik
Akşam saatlerinde ivme kazanan sismik aktivite, gece boyunca da etkisini sürdürdü. Gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar geçen zaman diliminde 21 ayrı sarsıntı daha AFAD hassas istasyonları tarafından kaydedildi. Gece ve sabah saatlerinde öne çıkan bazı sarsıntılar ise şu şekilde sıralandı:
| Saat | Büyüklük |
|---|---|
| 00.41 | 2,6 |
| 02.49 / 03.33 / 03.45 | 2,5 |
| 04.31 | 2,8 |
| 05.40 | 2,9 |
Uzmanlar, sarsıntı odaklarının genel olarak yerin 7 ila 17 kilometre derinliklerinde kümelendiğini ve bu tür mikro deprem aktivasyonlarının Marmara Denizi altındaki dinamik fay yapılanmasının doğal bir yansıması olduğunu ifade ediyor.