Emine Erdoğan, TOGEM-DER tarafından düzenlenen 4. Cemre Çarşısı’nın açılışında, ailenin toplumsal sorunların çözümündeki kilit rolüne dikkat çekerek, 2026-2035 döneminin "Aile ve Nüfus 10 Yılı" olarak belirlendiğini duyurdu.
Beyoğlu’nda kapılarını açan ve "iyilik, sürdürülebilirlik ve dayanışma" temasıyla ziyaretçilerini ağırlayan 4. Cemre Çarşısı, iş, sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi. TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mihrimah Belma Sekmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katılım sağladı.
Kötülüğe karşı iyilik seferberliği
Açılış konuşmasında, dünyanın merhamet ihtiyacına vurgu yapan Emine Erdoğan, kötülüğün sıradanlaştığı bir dönemde hayır ve hasenatın artırılmasının bir zorunluluk olduğunu belirtti. Sezai Karakoç’un "Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz" sözüne atıfta bulunan Erdoğan, merhametin Türk kültüründeki köklü geçmişine değindi. Osmanlı vakıf geleneğinin insan ve doğa odaklı yapısını hatırlatan Erdoğan, Cemre Çarşısı’nın bu kadim dayanışma ruhunu günümüze taşıyan bir köprü olduğunu ifade etti.
Çözümün anahtarı: Aile kurumu
Konuşmasında ailenin, karşılaşılan küresel sorunlar karşısında en güçlü panzehir olduğunu belirten Emine Erdoğan, sürdürülebilir bir gelecek için aile bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Çocuktaki cevheri işleyen, değerleri aktaran ve israfın karşısında duran nesiller, ancak aile çatısı altında verilen vicdan eğitimiyle yetişir" diyerek, bu kurumun önemine dikkat çekti. Türkiye’nin aile meselesini küresel bir farkındalık gündemine taşıdığını belirten Erdoğan, 2026-2035 dönemini kapsayan "Aile ve Nüfus 10 Yılı" projesiyle bu alandaki kararlılıklarını ortaya koyduklarını söyledi.
Stantları gezdi, mutfağa girdi
Açılışın ardından 80’i aşkın markanın yer aldığı çarşıyı gezen Emine Erdoğan, sürdürülebilir moda ve sıfır atık prensibiyle üretilen ürünleri inceledi. Geliri sosyal yardım projelerine aktarılacak olan çarşıda keyifli anlar da yaşandı. Mutfak atölyesine katılan Erdoğan, Şef Claudio Chinali ile birlikte peynirli makarna yaptı. Ziyaretini, yerel üreticiyi destekleyen ve Anadolu’nun zenginliklerini dijital platformlara taşıyan "Anadoludakiler" projesinin standında tamamlayan Erdoğan, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.