Selçuk ile Torbalı arasındaki sarp arazide yönlerini kaybederek mahsur kalan iki arkadaş, AFAD ekiplerinin titiz operasyonuyla sağ salim kurtarılarak ailelerine kavuşturuldu.
İzmir’in Selçuk ilçesinde doğa yürüyüşüne çıkan iki genç, Keçi Kalesi ile Torbalı Alaman Dağı arasındaki bölgede zor anlar yaşadı. E.Y.T. (15) ve A.A. (15) isimli çocuklar, engebeli arazide ilerlemekte güçlük çekince ve yanlarındaki su kaynakları tükenmeye başlayınca durumu yetkililere bildirdi.
Zamana karşı başlatılan operasyon
Çocukların yardım çağrısının ardından bölgeye sevk edilen İzmir AFAD ekipleri, vakit kaybetmeden geniş çaplı bir arama kurtarma çalışması başlattı. Sarp ve zorlu coğrafi koşullara rağmen iz süren ekipler, kısa süre içerisinde gençlerin bulunduğu noktaya ulaşmayı başardı.
Sağlık durumları iyi olan çocuklar, bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yaşadıkları korku dolu anların ardından ailelerine teslim edilen gençlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yetkililer, bölgedeki arazi yapısının değişkenliği nedeniyle vatandaşları benzer rotalarda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.