İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Kastamonu'da Yangın Felaketi: 3 Ev ve 3 Ahır Kullanılamaz Hale Geldi

Kastamonu'da Yangın Felaketi: 3 Ev ve 3 Ahır Kullanılamaz Hale Geldi

Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Karakuz köyünde çıkan yangında 3 ev ve 3 ahır tamamen zarar gördü. Elektrik panosunda meydana gelen patlama felaketin başlangıç noktası oldu.

Yangın Elektrik Panosu Patlamasıyla Başladı

Karakuz köyü Yukarı Karakuz Mahallesi'nde Celal Koral’a ait evde, nedeni henüz belirlenemeyen bir elektrik panosu patlaması sonucu yangın çıktı. Patlamanın hemen ardından alevler kısa sürede yayıldı. Çevredeki vatandaşlar, Celal Koral’ın annesi ile beş yaşındaki bir çocuğu hızla evden tahliye ederek olası bir faciayı önledi.

Alevler Çevre Ev ve Ahırlara Sıçradı

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, kısa sürede Hüseyin Bayırcık ve Kamil Maşvacıoğlu'na ait evler ile ahırlara sıçradı. İhbar üzerine Kastamonu ve İhsangazi belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü personeli olay yerine sevk edilerek müdahaleye başladı.

İtfaiyenin Müdahalesi Sürüyor

Yangının etkili olduğu bölgede itfaiye ekipleri yoğun çaba harcayarak alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. İlk belirlemelere göre, 3 ev ile 3 ahırın ciddi hasar gördüğü bildirildi.

"Annemi ve Çocuğu Camdan Kurtardık"

Yangına ilişkin konuşan ev sahibi Celal Koral, elektrik panosunun patlamasıyla yangının başladığını belirterek şunları söyledi:

"Patlamayı gözlerimle gördüm. Elektrik panosundan bir anda alevler yükseldi. Kapıdan giremediğim için merdiven dayayıp annemi camdan çıkardım. Beş yaşındaki çocuğu da balkondan aldık. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun; yardımlar bekliyoruz."

Devletin Şefkat Eli Yaraları Saracak

Olayın ardından bölgeye ulaşan yetkililer, mağdur vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirtti. Devletin tüm imkanlarının seferber edilerek yangınzedelere gerekli desteğin sağlanacağı vurgulandı.