Tarihi çarşıdaki otopark sorunu nedeniyle ticari faaliyetleri sekteye uğrayan esnaf, sesini duyurmak adına ikinci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
İzmir’in kalbi Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda otopark krizi büyüyor. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 25 Aralık 2025 tarihinde kapatılan Çankaya Katlı Otoparkı, bölge esnafını zor durumda bıraktı. Müşteri kaybı ve ulaşım güçlüğü nedeniyle işleri durma noktasına gelen esnaflar, tepkilerini göstermek amacıyla sabah saatlerinde kepenk indirdi.
Otopark önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde "Derdimiz Çarşımız, Otoparkımızı Geri İstiyoruz" yazılı pankartlarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Egemenlik Evi’ndeki hizmet binasına doğru yürüyüşe geçti.
Belediyeden somut adım bekleniyor
Yürüyüşe öncülük eden oda başkanları ve dernek temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrıda bulundu. Kemeraltı Çarşı Esnafı Koruma Derneği Başkanı Zafer Bilici, 40 yıldır belediye tarafından işletilen otoparkın kapatılmasının ardından yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Bilici, "Bizler siyasi bir amaç gütmüyoruz, sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Belediye başkanımızın esnafla bir araya gelerek bizi bilgilendirmesini ve çözüm üretmesini bekliyoruz. Eğer sorun Ankara kaynaklıysa, hakkımızı aramak için oraya gitmeye de hazırız" ifadelerini kullandı.
Mücadele kararlılıkla sürecek
Belediye binası önünde yapılan açıklamaların ardından esnaflar, taleplerine yanıt alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek olaysız bir şekilde dağıldı. Sezonun başlamasıyla birlikte iş hacminin artmasını bekleyen esnaf, otopark sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. Yetkililerden gelecek açıklama ise merakla bekleniyor.