Yeni Birlik Gazetesi Genel Kütahya'da ağıla giren kurtlar dehşet saçtı: 25 hayvan telef oldu

Kütahya'da ağıla giren kurtlar dehşet saçtı: 25 hayvan telef oldu

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Göncek köyünde yaşanan olay, bölgedeki besicileri tedirgin etti. Köyde hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Hüseyin Ay, her gün düzenli olarak kontrol ettiği 120 küçükbaş hayvanının bulunduğu ağıla gittiğinde hayatının şokunu yaşadı.

Emet ilçesinde hayvancılıkla geçimini sağlayan bir besicinin ağılına saldıran kurt sürüsü, onlarca küçükbaş hayvanı öldürerek büyük bir maddi kayba yol açtı.

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Göncek köyünde yaşanan olay, bölgedeki besicileri tedirgin etti. Köyde hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Hüseyin Ay, her gün düzenli olarak kontrol ettiği 120 küçükbaş hayvanının bulunduğu ağıla gittiğinde hayatının şokunu yaşadı.

Ağılın kapısını açtığında gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan Ay, 25 küçükbaş hayvanının kurtlar tarafından boğularak telef edildiğini, 5 hayvanının ise ağır yaralı olduğunu fark etti.

Dev çitleri aştılar

Olayın detaylarını anlatan Hüseyin Ay, saldırganların oldukça profesyonelce hareket ettiğini belirtti. Yaklaşık 1,5 ile 2 metre yüksekliğindeki çitleri aşmayı başaran kurtların, boğdukları hayvanları bir noktada topladığını ifade eden Ay, "Sanki bir plan dahilinde hareket etmişler. Muhtemelen bizim yaklaştığımızı fark edince ürküp kaçtılar, yoksa sürünün tamamını kaybetme riskim vardı" dedi.

Zarar tespit çalışmaları başladı

Ağılın çevresinde inceleme yapan besici, çitlere takılan tüy kalıntılarından yola çıkarak bölgeye en az iki kurdun girdiğini tahmin ediyor. Yaşanan acı olayın ardından durumu yetkililere bildiren ve gerekli tutanakları tutturarak zararlarını belgeleyen Hüseyin Ay, büyük bir mağduriyet yaşadığını vurguladı. Bölgedeki diğer besiciler ise benzer saldırıların tekrarlanmaması için önlemlerin artırılmasını talep ediyor.