İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Marmara Denizi karıştı: GESTAŞ’tan peş peşe sefer iptalleri

Marmara Denizi karıştı: GESTAŞ’tan peş peşe sefer iptalleri

Güney Marmara’da kötü hava koşulları nedeniyle bazı feribot seferleri 12 Ağustos’ta iptal edildi. İşte detaylar.

hangi Hatlarda Yolculuklar İptal Edildi?

GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Narlı-Marmara hattında Narlı’dan saat 08.00 ve 16.30’da, Marmara Adası’ndan ise 11.00 ve 17.45’te yapılması planlanan seferlerin iptal edildiği belirtildi. Yetkililer, hava koşullarındaki sertleşmenin özellikle Marmara Denizi’nin ortasında yüksek dalga boyları oluşturduğunu, bu nedenle güvenlik açısından seferlerin durdurulduğunu bildirdi.

Narlı-Balıklı-Avşa Seferleri de Etkilendi

Yalnızca Narlı-Marmara hattı değil, aynı gün yapılması planlanan Narlı-Balıklı-Avşa seferleri de kötü hava şartlarından nasibini aldı. Narlı’dan 12.30, Balıklı (Paşalimanı) İskelesi’nden 13.00 ve 15.45, Avşa Adası’ndan ise 14.30’da yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi. Özellikle Avşa hattında iptallerin, rüzgârın ada çevresinde yarattığı kuvvetli akıntılar sebebiyle zorunlu olduğu ifade edildi.

Yolculara Resmî Kanallardan Takip Uyarısı

GESTAŞ yetkilileri, yolcuların mağduriyet yaşamamaları için güncel sefer bilgilerini resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hava durumunun kısa süre içinde düzelmesi halinde ek sefer planlamalarının yapılabileceği de aktarıldı.

Bölge Halkı ve Turizmciler Endişeli

Olumsuz hava koşulları, yalnızca ulaşımı değil, aynı zamanda Güney Marmara turizmini de etkiliyor. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi çeken Marmara ve Avşa adaları, feribot seferlerinin iptaliyle birlikte günübirlik ziyaretçilerden mahrum kalıyor. Esnaf, hava durumunun normale dönmesini dört gözle beklerken, balıkçılar da denize açılamadıkları için limanlarda beklemeye devam ediyor.