Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde bulunan Çavuşlu İlkokulu, geçtiğimiz saatlerde büyük bir heyecana ve ardından gelen rahatlamaya sahne oldu. Ailesiyle birlikte ana sınıfı kaydı yaptırmak üzere okula gelen 5 yaşındaki bir erkek çocuğu, aniden boğulma tehlikesi geçirdi. Yediği şekerin nefes borusuna kaçması sonucu bir anda nefessiz kalan minik çocuğun imdadına okul yönetimi yetişti.
Saniyelerle Yarışan Müdür Faciayı Önledi
Çocuğun aniden fenalaştığını ve etraftaki panik seslerini duyan Çavuşlu İlkokulu Müdürü Mehmet Oral, hiç tereddüt etmeden dışarı çıktı. Çocuğun nefes alamadığını fark eden deneyimli eğitimci, soğukkanlılığını koruyarak hemen ilk yardım müdahalesine başladı. Minik çocuğa anında Heimlich manevrası uygulayan Oral, nefes borusunu tıkayan şekerin dışarı çıkmasını sağladı.
O Anlar Güvenlik Kamerasında
Müdür Mehmet Oral'ın zamanında ve doğru müdahalesi sayesinde yeniden nefes almaya başlayan 5 yaşındaki çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Okul bahçesinde yaşanan ve büyük bir ihtimalle olası bir facianın önüne geçilen o anlar ise okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Aile, çocuklarını hayata döndüren okul müdürüne minnettarlıklarını dile getirdi.