20 Şubat günü meydana gelen kazada, İstanbul istikametine ilerleyen iki TIR çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle mukavva yüklü araç devrildi ve kasasındaki yük otoyola dağıldı. Olay yerine polis, jandarma ve Karayolları ekipleri sevk edildi.
Kazanın ardından güvenlik önlemleri alınırken, otoyolun İstanbul yönünde trafik akışı tamamen durduruldu. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.
TEM Kocaeli İstanbul yönü kapalı mı?
Kaza sonrası Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikameti geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Ekiplerin temizlik ve yol açma çalışmaları sürüyor. Yola saçılan mukavvaların kaldırılması ve devrilen aracın çekilmesinin ardından yolun yeniden trafiğe açılması bekleniyor.
Sürücülerin alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi için bölgede trafik ekipleri çalışma yürütüyor.
Yol ne zaman açılacak?
Yetkililerden yapılan ilk bilgilendirmeye göre, çalışmaların tamamlanmasının ardından TEM Kocaeli İstanbul yönünün yeniden ulaşıma açılması planlanıyor. Ancak net bir saat bilgisi paylaşılmadı.
Sürücülerin yola çıkmadan önce güncel yol durumunu kontrol etmeleri öneriliyor. Karayolları ALO 159 hattı üzerinden anlık trafik ve yol bilgisi alınabiliyor.
Anadolu Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde yaşanan kazanın ardından İstanbul yönünde trafik akışının normale dönmesi için ekiplerin çalışması devam ediyor. Gelişmeler oldukça yol durumuna ilişkin yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.