Yeni Birlik Gazetesi Genel Özgür Özel grup toplantısı kararını açıkladı: O kürsüyü bırakmayacağım

Özgür Özel grup toplantısı kararını açıkladı: O kürsüyü bırakmayacağım

TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada salı günü CHP grup toplantısını gerçekleştireceklerini ve kürsüye kendisinin çıkacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde grup toplantısı odağında yaşanan liderlik ve kürsü tartışmaları yeni bir boyuta taşındı. Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü saat 13.30'da grup toplantısında konuşma yapacağını ilan etmesinin ardından gözler TBMM Grup Başkanı Özgür Özel'e çevrilmişti. 

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Özgür Özel, yarın CHP grup toplantısını resmi olarak kendilerinin gerçekleştireceğini ilan etti.

Seçilmiş grup başkanı olarak kürsüde olacağım

Grup toplantısı yapma yetkisinin Meclis tüzüğüne göre açıkça grup başkanına ait olduğunu vurgulayan Özgür Özel, dışarıdan otobüslerle kalabalıklar getirilerek yapılmak istenen hamleleri "korsan toplantı" olarak nitelendirdi. 

Siyasi krizin iyi niyetle çözülmesi adına geçtiğimiz günlerde hem kendilerinin hem de karşı tarafın grup toplantısı yapmaması yönünde bir ortak formül önerdiğini ancak bu teklifin reddedildiğini aktaran Özel, meşruiyet vurgusu yaptı. TBMM bünyesindeki milletvekillerinin kendisini Grup Başkanı olarak seçtiğini hatırlatan Özel, partinin yetki verdiği ve seçtiği bir isim olarak, o kürsüyü seçilmiş olmayan birine bırakmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşma yazısı işleme alınmadı

Kürsü krizine paralel olarak TBMM bünyesinde de resmi bir evrak trafiği hareketliliği yaşandı. Edinilen kulis bilgilerine göre Kemal Kılıçdaroğlu, yarın grup toplantısında konuşma yapacağına dair CHP grubuna resmi bir yazı yazarak durumun Meclis Başkanlığına bildirilmesini talep etti. 

Ancak bu resmi talep yazısı; üzerinde bulunması gereken sekreter imzasının eksik olması, evrak sayısının yer almaması ve parlamento teamüllerine aykırı unsurlar barındırması gerekçesiyle CHP grup yönetimi tarafından işleme konulmayarak masadan döndü.

Meclis Başkanlığına resmi bildirim yapıldı

Grup yönetiminin yasal süreçleri işletmesinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, salı günü saat 13.30'da CHP grubunda milletvekillerine hitap edecek ismin Özgür Özel olduğunu resmi olarak Meclis Başkanlığına bildirdiklerini açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı yapacağına dair sosyal medyada yer alan paylaşımların usulsüz ve sorunlu olduğunu belirten Emre, Meclis çatısı altında partililerin veya farklı grupların karşı karşıya getirilmesinin büyük bir sorumsuzluk olacağını ve doğabilecek olumsuz tablolardan bu kararı zorlayanların sorumlu olacağını ifade etti. 

Karşı cepheden ise Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, genel başkanın Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek açık grup toplantılarında toplantı yeter sayısı aranmadığını ve tüm milletvekillerinin bu toplantıya katılması gerektiğini savundu.