İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Papa Francis taciz mağdurlarıyla görüştü

Papa Francis taciz mağdurlarıyla görüştü

Papa Franciscus, dünya çapında 1,2 milyar üyesi bulunan Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak Portekiz’de din adamlarının tacizine maruz kalan mağdurlarla görüştü.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

Papa Francis, Portekiz'e yaptığı beş günlük ziyarette din adamlarının cinsel istismarına uğrayan kurbanlarla özel bir görüşme gerçekleştirdi. Papa görüşme sonrasında kendi raporlarında nasıl bir tablo olduğunu da anlattı. Peki bu görüşmede neler yaşandı? Haberimizin detaylarında…

Vatikan yaptığı açıklamada, toplantının Çarşamba günü "yoğun bir dinleme atmosferinde" yapıldığını söyledi. Vatikan'ın Portekiz'deki diplomatik misyonunda düzenlenen toplantıya 13 taciz mağduru katıldı.

4815 Çocuk Mağdur Oldu

Bu yıl yayınlanan bir rapor, Portekiz'de en az 4.815 çocuğun istismara uğradığı ve Kilise'nin konuyu "sistematik olarak" gizlemeye çalıştığı sonucuna vardı. Lizbon'daki bir akşam ayininde Papa, Kilise'nin "kurbanların ıstıraplı feryadına" kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Skandalın "bizi alçakgönüllü ve devam eden bir arınmaya çağırdığını" ve buna yönelik yaygın öfkenin "inanç uygulamasından giderek artan bir uzaklaşmaya” sebep olduğunu da sözlerine ekledi.

Görüşmede, küçüklerin korunmasından sorumlu Portekiz Kilisesi yetkilileri de hazır bulundu. Şubat ayında Portekiz Katolik Kilisesi tarafından kurulan bağımsız bir komisyon, rahipler veya diğer Kilise yetkilileri tarafından taciz edildiğini söyleyen 564 kişinin yaşadıklarını belgeleyen bir rapor yayınladı.

Raporu sunan komisyon başkanı çocuk psikiyatr Pedro Strecht, tahminin "mutlak minimumu" temsil ettiğini ve "bu sayıların buzdağının sadece görünen kısmı" olduğunu söyledi.