Eskişehir’de bir parkta yaşıtları tarafından kıstırılan çocuğa uygulanan şiddet, sosyal medyada infiale yol açtı. Güvenlik kameralarıyla izlenen alanda yaşanan darp olayına kimsenin müdahale etmemesi ise dikkat çekti.
Odunpazarı ilçesindeki Göztepe Mahallesi’nde yer alan Uğur Mumcu Parkı, geçtiğimiz akşam saat 18.30 sularında vicdanları sızlatan bir görüntüye sahne oldu. Henüz belirlenemeyen bir sebeple bir araya gelen grup, parkta bulunan bir çocuğu hedef alarak fiziksel şiddet uyguladı.
Zorbalık anları sosyal medyada paylaşıldı
Gruptaki saldırganlardan birinin, darp ettiği çocuğa zorla özür dilettiği anlar, çevredeki arkadaşları tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, mağdur çocuğun baskı altında kalarak "Özür diliyorum" dediği duyulurken, bu utanç verici anlar kısa sürede sosyal medya platformlarında yayıldı.
Güvenlik zaafiyeti tartışma yarattı
Sürekli olarak güvenlik kameraları ile izlendiği belirtilen Uğur Mumcu Parkı’nda, yaşanan bu şiddet olayına hiçbir güvenlik görevlisinin müdahale etmemiş olması tepki topladı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın ardından, parklardaki güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve çocukların korunmasına yönelik denetimlerin artırılması gerektiği bir kez daha gündeme geldi. Olayla ilgili yetkililerin nasıl bir adım atacağı ise merak konusu oldu.