İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Sadakat ve sevginin hikayesini Bakan Yumaklı paylaştı!

Sadakat ve sevginin hikayesini Bakan Yumaklı paylaştı!

Bursa'nın simgesi Yaren leylek, 14. kez Uluabat Gölü'ne döndü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bu kavuşmayı, sevgi ve sadakatin simgesi olarak vurguladı. Her yıl devam eden bu dostluk hikayesi, insan-doğa bağını güçlendiriyor.

MUHABİR: Büşra Bozok Aytek

Bursa’nın simgesi haline gelen Yaren leylek, 14. kez Uluabat Gölü kıyısına döndü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sadakatin ve sevginin simgesi olan bu kavuşma yüreğimizi ısıttı" dedi.

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Mahallesi, her yıl yaşanan duygusal kavuşmaya bir kez daha tanıklık etti. 14 yıldır göç yolculuğunu tamamlayarak Uluabat Gölü kıyısındaki yuvasına dönen Yaren leylek, balıkçı Adem Yılmaz ile yeniden bir araya geldi. Doğanın ve dostluğun eşsiz hikâyesi bir kez daha can buldu.

Bakan Yumaklı: "Özlem Bitti, Sadakat Kazandı"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu özel anı şu sözlerle değerlendirdi:
"Bahar geldi, özlem bitti. Yüreğimizi ısıtan o kavuşma 14. yılında yeniden yaşandı. Adem Amca ve Yaren leylek, ayrılığa inat, sevgiyle, sadakatle tekrar bir araya geldi."

Yumaklı’nın bu sözleri, doğaya duyulan sevginin ve vefanın bir göstergesi olarak büyük yankı uyandırdı.

Bir Dostluk Efsanesi: Yaren ve Adem Amca

Yıllardır süregelen bu eşsiz dostluk, Türkiye’de ve dünyada büyük ilgi görüyor. Her yıl baharın gelişini müjdeleyen bu kavuşma, sadece bir leyleğin göç yolculuğunu değil, insan ve doğa arasındaki özel bağın da gücünü simgeliyor.

Bölgeye gelen ziyaretçiler ve doğa fotoğrafçıları, bu anı ölümsüzleştirmek için Eskikaraağaç Mahallesi’ne akın ediyor. Yaren leyleğin gelişiyle birlikte, Uluabat Gölü kıyılarında yeniden hayat canlanıyor.