İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, üç farklı ilçede eş zamanlı gerçekleştirdiği baskınlarla piyasaya sürülmeye hazırlanan tonlarca kaçak ürünü ele geçirerek şüphelileri kıskıvrak yakaladı.
Sakarya genelinde huzur ve güven ortamını korumak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında düğmeye bastı. İstihbari çalışmalar neticesinde belirlenen adreslere yönelik Erenler, Hendek ve Pamukova ilçelerinde operasyon düzenlendi.
Üç ilçede aynı anda gerçekleştirilen baskınlarda, yasa dışı yollarla temin edilen ve piyasa değeri yüksek olan çok sayıda materyal ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli süreç başlatıldı.
Ele geçirilen kaçak ürünlerin listesi şaşkınlık yarattı
Jandarma ekiplerinin adreslerde yaptığı detaylı aramalarda, kaçakçılığın boyutunu gözler önüne seren bir envanter ortaya çıktı. Yapılan sayımlarda; 210 bin 800 adet bandrolsüz boş makaron, 110 bin 740 adet dolu makaron ve 244 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.
Ayrıca, yasa dışı tütün mamulleri üretiminde kullanılan ekipmanlar da operasyonla birlikte toplandı. Ekipler, 2 adet elektronik sigara sarma makinesi, 2 adet elektrikli sigara sarma makinesi ve 1 adet tütün kıyma makinesine el koydu.
Güvenlik güçlerinin titiz çalışması sonucunda, 300 paket kaçak sigaranın yanı sıra ruhsatsız olduğu tespit edilen 2 adet av tüfeği de muhafaza altına alındı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, bölgedeki kaçakçılık faaliyetlerine karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.