Yeni Birlik Gazetesi Genel Samsun'da hırsızın rahatlığı pes dedirtti: İş yeri sahibinden 'iki gün' süreli son uyarı

Samsun'da hırsızın rahatlığı pes dedirtti: İş yeri sahibinden 'iki gün' süreli son uyarı

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan tarihi Yabancılar Çarşısı'nda hareketli saatler yaşandı. Müşteri kılığında dükkanların arasında gezinen bir kişi, gözüne kestirdiği bir tezgahın başında duraksadı.

Samsun'daki Yabancılar Pazarı'nda tezgahındaki ürünün çalındığını güvenlik kameralarını izleyince fark eden esnaf, şüpheliye uzlaşma kapısı açtı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan tarihi Yabancılar Çarşısı'nda hareketli saatler yaşandı. Müşteri kılığında dükkanların arasında gezinen bir kişi, gözüne kestirdiği bir tezgahın başında duraksadı. Çevresini kontrol ederek kimsenin bakmadığı bir anı kollayan şahıs, tezgah üzerindeki yaklaşık bin lira değerindeki bluetooth radyoyu hızla alarak bölgeden uzaklaştı.

Kayıtlar gerçeği ortaya çıkardı

Bir süre sonra ürünün yerinde olmadığını gören iş yeri sahibi Serkan Türkmen, durumu anlamlandırmak için güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerde, şüphelinin oldukça soğukkanlı tavırlarla tezgahın yanına yaklaştığı ve kimseye aldırış etmeden radyoyu alıp gittiği anlar saniye saniye kaydedildi.

Esnaftan şaşırtan teklif

Yaşanan hırsızlık olayı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Türkmen, şüpheliye yönelik dikkat çekici bir çağrıda bulundu. Hırsızın kimliğini tespit etmek yerine ona bir şans vermeyi tercih eden Türkmen, "Eğer iki gün içinde gelip radyonun bedelini öderse şikayetçi olmayacağım. Ancak bu süreyi değerlendirmezse, elimizdeki görüntüleri polise teslim ederek konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Şimdi gözler, güvenlik kameralarına yansıyan o şüphelinin iki gün içinde gelip gelmeyeceğine çevrildi.