Yeni Birlik Gazetesi Genel Şehit annesinin "ev mağduriyeti" iddiasına müteahhitten yanıt: Belgeler savcılıkta

Şehit annesinin "ev mağduriyeti" iddiasına müteahhitten yanıt: Belgeler savcılıkta

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2006 yılında terör saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş İsa Çiçek’in annesi Emine Çiçek, uzun süredir devam eden bir inşaat sürecinde mağdur edildiğini öne sürmüştü.

Şırnak’ta şehit düşen Uzman Çavuş İsa Çiçek’in annesinin dile getirdiği ev mağduriyeti iddiaları üzerine müteahhit Timuçin Cankoy sessizliğini bozarak tüm süreçle ilgili hukuki kanıtları yargıya taşıdığını açıkladı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2006 yılında terör saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş İsa Çiçek’in annesi Emine Çiçek, uzun süredir devam eden bir inşaat sürecinde mağdur edildiğini öne sürmüştü. Kendisine verilen sözlerin tutulmadığını ve evinde elektrik olmadığı için barınma sorunu yaşadığını belirten anne Çiçek’in iddialarına, projenin son aşamasında yer alan müteahhit Timuçin Cankoy’dan yanıt geldi.

Geçmişten gelen inşaat krizleri

Cankoy, yaşanan sorunun temelinde kendisinden önceki müteahhitlerin yarım bıraktığı projeler olduğunu savundu. 2017 yılında ruhsatı alınan binada, arsa sahipleriyle yapılan anlaşmaların önceki müteahhitlerin kaçması ve iflas etmesi nedeniyle sekteye uğradığını belirten Cankoy, 2022 yılı sonunda projeyi devraldığını ifade etti. Kâr amacı gütmeden binayı oturulabilir hale getirdiğini vurgulayan Cankoy, elindeki tüm belgeleri savcılığa sunduğunu belirtti.

Tapu kayıtları ve kiraya verilen daireler

Şehit annesine 4 daire ve 1 dükkan devredildiğini tapu kayıtlarıyla savunan Cankoy, bu mülklerin bir kısmının bizzat anne Çiçek’in oğlu tarafından vekaletle satıldığını iddia etti. Cankoy, "Emine Hanım oturacak yeri olmadığını söylüyor ancak kendisine ait olan birinci kattaki daire oğlu tarafından kiraya verildi. Bu durumu oğluna sormalı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 2024 yılı itibarıyla binada yaşamın başladığını ve kendi şantiye elektriğini kullanmalarına dahi müsaade ettiğini belirtti.

İskan ve güvenlik uyarısı

Binada henüz iskan bulunmadığını ve yapının mevcut durumuyla denetimden geçmesi gerektiğini hatırlatan müteahhit, asansör ve tesisat güvenliğine dikkat çekti. İskansız binada kullanımın devam etmesinin büyük risk taşıdığını ifade eden Cankoy, "Asansör düşerse veya bir kaza yaşanırsa sorumlusu ben olurum. Bu yüzden belediyeye başvurarak yerinde denetim talep ettim" dedi.

Taraflar arasındaki gerilim yargı sürecine taşınırken, müteahhit Cankoy hak sahiplerine uzlaşma çağrısını yineledi. Konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.