İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Türk siyasetinin önemli isimlerinden Cahit Karakaş'a son veda

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Cahit Karakaş'a son veda

Eski TBMM Başkanı Cahit Karakaş için Meclis’te düzenlenen cenaze törenine siyaset dünyasından birçok isim katıldı, Karakaş Devlet Mezarlığı’na defnedilecek.

Eski TBMM Başkanı Karakaş için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi

Törene, Karakaş'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ömer İleri, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski TBMM başkanları Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı.

Öz geçmişinin okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Karakaş için dua edildi. Duanın ardından Karakaş'ın oğulları Hakkı Muammer Karakaş ile Halil Cem Karakaş duygularını paylaştı.

Karakaş'ın naaşı, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bartın'da 1928 yılında dünyaya gelen Karakaş, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdikten sonra Berlin Teknik Üniversitesinde Su İnşaatı ve Su Ekonomisi alanında doktora yaptı. Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık Bakanlığında çeşitli görevlerde yer alan Karakaş, Zonguldak milletvekili seçildi. 33. Hükümette Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları görevlerini yürüten Karakaş, 17 Kasım 1977 ile 12 Eylül 1980 arasında TBMM Başkanlığı yaptı.