Yeni Birlik Gazetesi Genel TEM Otoyolu'nda dehşet anları: 6 tır birbirine girdi, Ankara yönünde trafik felç oldu

TEM Otoyolu'nda dehşet anları: 6 tır birbirine girdi, Ankara yönünde trafik felç oldu

Kocaeli, TEM Otoyolu üzerinde akşam saatlerinde yürekleri ağza getiren bir trafik kazasına sahne oldu. İzmit ilçesi Alikahya Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde, Ankara istikametine seyir halinde olan 6 tırın karıştığı zincirleme kaza, bölgedeki ulaşımı durma noktasına getirdi.

Kocaeli geçişinde meydana gelen zincirleme kazada şans eseri can kaybı yaşanmazken, dev araçların karıştığı kaza nedeniyle ulaşım uzun süre kontrollü sağlandı.

Kocaeli, TEM Otoyolu üzerinde akşam saatlerinde yürekleri ağza getiren bir trafik kazasına sahne oldu. İzmit ilçesi Alikahya Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde, Ankara istikametine seyir halinde olan 6 tırın karıştığı zincirleme kaza, bölgedeki ulaşımı durma noktasına getirdi.

Kazanın şiddetiyle araçlarda ciddi maddi hasar oluşurken, olay yerine intikal eden ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı belirlendi. Bu durum, kazanın boyutuna rağmen tek teselli kaynağı oldu.

Ekiplerin nefes kesen müdahalesi

Saat 17.00 sularında meydana gelen olay sonrası, diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler, olası bir facianın önüne geçmek için güvenlik önlemlerini hızla alırken, otoyolda trafik akışı yaklaşık 30 dakika boyunca tamamen kesildi.

Trafik kontrollü olarak ilerliyor

Yolun temizlenmesi ve araçların güvenli bir şekilde çekilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Trafik akışı şu an itibarıyla sağ şeritten kontrollü olarak sağlanırken, sol şeritte kalan tırların kaldırılmasıyla birlikte yolun tamamen trafiğe açılması hedefleniyor. Yetkililer, kazanın kesin çıkış nedenine ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.