Yeni Birlik Gazetesi Genel Van’da sazlıklar alevlere teslim oldu: İtfaiye ekipleri bataklıkta küreklerle mücadele etti

Van’da sazlıklar alevlere teslim oldu: İtfaiye ekipleri bataklıkta küreklerle mücadele etti

Van’ın İpekyolu ilçesi, gün içerisinde meydana gelen iki farklı sazlık yangınıyla hareketli saatler yaşadı. İlk yangın haberi, Yalınağaç Mahallesi sınırları içerisindeki Beykuşağı mezrasından geldi.

İpekyolu ilçesinde iki ayrı noktada eş zamanlı olarak başlayan sazlık yangınları, zorlu arazi koşullarına rağmen ekiplerin yoğun çabasıyla büyümeden kontrol altına alındı.

Van’ın İpekyolu ilçesi, gün içerisinde meydana gelen iki farklı sazlık yangınıyla hareketli saatler yaşadı. İlk yangın haberi, Yalınağaç Mahallesi sınırları içerisindeki Beykuşağı mezrasından geldi. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen alevler, bölgenin bataklık yapısı nedeniyle itfaiye araçlarının girişine engel teşkil etti.

Bataklıkta zorlu anlar yaşandı

Bölgeye ulaşan İpekyolu İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, araçların giremediği noktada yangına müdahale etmek için alışılmışın dışında bir yöntem izledi. İtfaiye erleri, ellerindeki küreklerle alevlere karşı yaklaşık bir saat boyunca yoğun bir mücadele verdi. Ekiplerin özverili çalışması sonucunda yangın, çevredeki diğer alanlara sıçramadan söndürüldü.

Erçek’te ikinci alarm

İlçedeki yangın paniği sadece Beykuşağı ile sınırlı kalmadı. Hemen ardından Erçek Mahallesi’nden gelen bir başka ihbar, bölgedeki itfaiye ekiplerini tekrar harekete geçirdi. Erçek İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki ekipler, kısa sürede ulaştıkları sazlık alandaki yangını yarım saatlik bir çalışma sonunda tamamen etkisiz hale getirdi.

Her iki bölgede de soğutma çalışmalarını tamamlayan ekipler, yangınların çıkış nedenine ilişkin detaylı inceleme başlatıldığını bildirdi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmaması teselli kaynağı oldu.