Hakkari’de aniden fenalaşan ve beyin damar tıkanıklığı teşhisi konulan 47 yaşındaki vatandaş, hayati tehlikeyi atlatması için askeri helikopterle bölgeden tahliye edilerek tedavi altına alındı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görevli olduğu sırada rahatsızlanan 47 yaşındaki İ.E. için sağlık ekipleri seferber oldu. Yüksekova Tümen Komutanlığı bünyesinde meydana gelen olayda, fenalaşan hastaya yapılan ilk tıbbi incelemeler sonucunda beyin damar tıkanıklığı (SVO) bulgularına rastlandı.
Zamanın hayati önem taşıdığı vakada, hastanın ileri tetkik ve uzman tedavisi için en yakın kapsamlı merkezin Diyarbakır’da olduğu belirlendi. Sağlık durumunun ciddiyeti göz önüne alınarak, hastanın en hızlı şekilde nakli için askeri birimler devreye girdi.
Hava ambulansı ile nakil gerçekleşti
Yüksekova’dan havalanan helikopter ambulans, kısa sürede bölgeye ulaşarak hastayı teslim aldı. Gökyüzünde kurulan acil sağlık köprüsü sayesinde İ.E., Diyarbakır’a nakledildi. Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen hasta, burada bekleyen uzman ekip tarafından karşılanarak vakit kaybetmeden tedavi sürecine alındı. Yetkililer, hastanın sağlık durumunun yakından takip edildiğini bildirdi.