Termometrelerin 16 dereceyi gösterdiği Zonguldak'ta, güneşli havayı fırsat bilenler soluğu sahil şeridinde alarak yazdan kalma bir günün tadını doyasıya yaşadı.
Zonguldaklılar, uzun süredir beklenen güneşli havayı görünce evlerine kapanmak yerine sahil kenarlarına yöneldi. Kent genelinde etkisini gösteren sıcak hava dalgası, sahil bandında renkli görüntülere sahne oldu. Kimileri kumsalda güneşlenmeyi tercih ederken, kimileri ise aileleriyle birlikte piknik yaparak açık havanın keyfini sürdü.
Sahilde günün tadını çıkaran vatandaşlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu güzel havayı değerlendirmek istediklerini belirtti. Ziyaretçiler, "Yazdan kalma bir gün yaşıyoruz. Hava oldukça güzel ve iç açıcı. Artık yazın geldiğini hissediyoruz, umarız bu güzel hava koşulları önümüzdeki günlerde de devam eder" ifadelerini kullandı.
Sıcaklıklar artış eğiliminde
Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığının 16 dereceye kadar yükseldiği kentte, güneşli havanın etkisiyle sahil bölgelerinde yoğunluk gözlendi. Uzmanlar, mevsim geçişindeki bu ılıman havanın önümüzdeki günlerde de etkisini artırarak sürdüreceğini öngörüyor. Vatandaşlar ise bu fırsatı değerlendirerek baharın ilk sıcak günlerini açık havada geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.