Ereğli'de bir beyaz eşya dükkanında sabaha karşı başlayan yangın, iş yerini tamamen kullanılamaz hale getirirken, içerideki tüm eşyalar alevlere teslim oldu.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Sarıkorkmaz Mahallesi’nde bulunan bir beyaz eşya tamirhanesinde, gece saat 03.30 sularında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. İlk bulgulara göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen alevler, kısa sürede tüm dükkanı sardı.
Komşuların dikkati faciayı önledi
Dükkandan gelen patlama ve çatırtı seslerini duyan üst kat sakinleri, durumu fark ederek vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Ekiplerin zorlu mücadelesi
Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için yaklaşık bir saat boyunca yoğun bir çaba sarf etti. Yangının şiddeti o kadar büyüktü ki, söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekiplerinin kullandığı bazı teknik ekipmanlar da zarar gördü.
Maddi hasar büyük
Can kaybı veya yaralanma yaşanmaması tek teselli olurken, yangın sonrası tamirhane tamamen kullanılamaz hale geldi. İş yerinde tamir edilmeyi bekleyen çok sayıda müşteri eşyası da alevlerin arasında kalarak kül oldu. Emniyet güçleri, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.