Antalya Belek Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı birinci sınıf öğrencileri için “Ceket Giyme Töreni” düzenlendi. 20 Şubat 2026 tarihinde İbrahim Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Program kapsamında öğrenciler, aşçılık mesleğinin simgesi olarak kabul edilen beyaz şef ceketlerini giyerek mesleki eğitim süreçlerinde yeni bir aşamaya geçti. Törene yoğun katılım olduğu bildirildi.

Akademik protokol konuşma yaptı
Törenin açılışında üniversite yönetimi ve bölüm temsilcileri konuşma gerçekleştirdi. Rektör Prof. Abdullah Kuzu, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili İlker Tuncay, Rektör Yardımcısı Prof. Mustafa Fadıl Sözen, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sezer Yersüren ile Aşçılık Program Başkanı Öğr. Gör. Salim Okan Gündoğdu programda yer aldı.
Yapılan konuşmalarda gastronomi eğitiminin yalnızca teknik becerilerden oluşmadığı; disiplin, etik değerler, ekip çalışması ve sürdürülebilir kalite anlayışı çerçevesinde yürütüldüğü ifade edildi. Şef ceketi giymenin, mesleki sorumluluk ve aidiyet duygusunun başlangıcı olduğu belirtildi.

Ulusal ve uluslararası başarılar paylaşıldı
Programda öğrencilerin ulusal ve uluslararası gastronomi organizasyonlarında elde ettiği dereceler kamuoyuna duyuruldu. Öğrencilerin GastroAntalya ve GastroAlanya etkinliklerinde kazandığı madalya ve kupalar hakkında bilgi verildi.
Söz konusu organizasyonlarda derece elde eden öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Yarışma süreçlerinde görev alan ve organizasyonlarda üniversiteyi temsil eden akademik personele de teşekkür belgeleri verildi.
Ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi
Tören kapsamında öğrenciler beyaz şef ceketlerini aileleri ve akademisyenleri eşliğinde giydi. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Antalya Belek Üniversitesi’nde gerçekleştirilen tören, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı birinci sınıf öğrencilerinin mesleki eğitim sürecinde önemli bir aşama olarak kayıtlara geçti.