Yeni Birlik Gazetesi Gündem 10 Şubat 2026 Konya'da elektrik kesintisi var mı? MEDAŞ Konya’da elektrik ne zaman gelecek?

10 Şubat 2026 Konya'da elektrik kesintisi var mı? MEDAŞ Konya’da elektrik ne zaman gelecek?

Konya’da yaşayan vatandaşlar için MEDAŞ’tan elektrik kesintisi açıklaması geldi. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre 10 Şubat başta olmak üzere 11 ve 12 Şubat tarihlerinde Konya’nın birçok ilçesinde planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Bakım, yeni tesis ve test çalışmaları nedeniyle yapılacak kesintiler, farklı saat aralıklarında gerçekleşecek. Bu gelişmenin ardından “Konya’da elektrik ne zaman gelecek?” ve “Konya elektrik kesintisi kaç saat sürecek?” soruları gündeme taşındı.

Konya’da yaşayan vatandaşlar için MEDAŞ’tan elektrik kesintisi açıklaması geldi. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre 10 Şubat başta olmak üzere 11 ve 12 Şubat tarihlerinde Konya’nın birçok ilçesinde planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Bakım, yeni tesis ve test çalışmaları nedeniyle yapılacak kesintiler, farklı saat aralıklarında gerçekleşecek. Bu gelişmenin ardından “Konya’da elektrik ne zaman gelecek?” ve “Konya elektrik kesintisi kaç saat sürecek?” soruları gündeme taşındı.

Konya elektrik kesintisi hangi ilçelerde yaşanacak?

MEDAŞ’ın paylaştığı güncel listeye göre Konya elektrik kesintisi Meram, Karatay ve Cihanbeyli ilçelerinde yoğunlaşacak. Çalışmaların kapsamına göre bazı mahallelerde kesinti kısa süreli olurken, bazı bölgelerde elektrik kesintisi günün büyük bölümünü kapsayacak.

Yetkililer, kesintilerin altyapı güçlendirme ve şebeke güvenliği amacıyla planlı olarak yapıldığını vurgularken, vatandaşların kesinti saatlerine göre önlem almaları gerektiğini belirtti.

Konya Meram elektrik kesintisi ne zaman bitecek?

Meram ilçesinde farklı tarihlerde birden fazla elektrik kesintisi uygulanacak. 11 Şubat 2026 tarihinde saat 15.00 ile 17.00 arasında Yaylapınar Mahallesi’nde küçük ek tesis çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak. Bu kapsamda Atabey Sokak, Buzlukbaşı Sokak ve Karaman Caddesi kesintiden etkilenecek.

12 Şubat 2026 tarihinde ise saat 13.00 ile 14.00 arasında Hatıp Mahallesi’nde ilanlı röle test çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yapılacak. Hatıp Mahallesi’nde çok sayıda cadde ve sokak bu kesintiden etkilenecek. MEDAŞ, çalışmaların tamamlanmasının ardından elektriğin planlanan saatlerde yeniden verileceğini açıkladı.

Konya Karatay elektrik kesintisi detayları

Karatay ilçesinde 10 Şubat 2026 tarihinde saat 10.00 ile 18.00 arasında kapsamlı bakım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Bu kesinti, İpekler Mahallesi ve Obruk Mahallesi’ni kapsayacak. İpekler Caddesi ile Obruk Mahallesi’nde yer alan çok sayıda sokakta gün boyu elektrik kesintisi yaşanacak.

Ayrıca 11 Şubat 2026 tarihinde saat 09.00 ile 12.00 arasında Şemsitabrizi Mahallesi 19 Mayıs Sokak’ta ilanlı röle test çalışması nedeniyle kısa süreli bir elektrik kesintisi daha yapılacak.

Konya Cihanbeyli elektrik kesintisi ne kadar sürecek?

Cihanbeyli ilçesinde de iki ayrı tarihte planlı elektrik kesintileri bulunuyor. 10 Şubat 2026 tarihinde saat 11.00 ile 13.00 arasında Günyüzü Mahallesi’nde bakım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Bu kapsamda Günyüzü Caddesi, Merkez Caddesi, Toprakkale Caddesi ve çevredeki sokaklar etkilenecek.

11 Şubat 2026 tarihinde ise saat 09.00 ile 14.00 arasında Ağabeyli Mahallesi ve Gölyazı Mahallesi’nde yeni tesis yapılması çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak. Gölyazı Mahallesi’nde çok sayıda sokakta kesinti uygulanacağı bildirildi.

Konya’da elektrik kesintisi kaç saat sürecek?

Konya elektrik kesintisi süreleri yapılan çalışmanın türüne göre değişiklik gösteriyor. Bazı mahallelerde kesintiler 1–2 saat sürerken, kapsamlı bakım ve yeni tesis çalışmaları yapılan bölgelerde elektrik kesintisi 6 ila 8 saate kadar uzayabiliyor.

MEDAŞ, planlanan çalışmaların belirtilen süreler içinde tamamlanmasını hedefliyor. Ancak hava koşulları veya teknik nedenlere bağlı olarak kesinti sürelerinde değişiklik yaşanabileceği de ifade ediliyor.

Konya’da elektrikler ne zaman gelecek?

MEDAŞ’ın açıklamasına göre Konya’da elektrikler, her mahalle için duyurulan saat aralıklarının sonunda yeniden verilecek. Çalışmaların erken tamamlanması halinde elektrik daha erken de gelebilecek. Kesintilerin ardından şebeke kontrolleri yapılarak enerji güvenli şekilde sağlanacak.

Vatandaşlar, Konya son dakika elektrik kesintisi bilgilerini MEDAŞ’ın resmi internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden anlık olarak takip edebiliyor.

MEDAŞ’tan Konya için önemli uyarı

MEDAŞ yetkilileri, planlı elektrik kesintileri öncesinde elektronik cihazların korunması için prizlerin kapatılmasını öneriyor. Özellikle uzun süreli kesintilerde buzdolabı ve hassas cihazlar için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Konya’da 10, 11 ve 12 Şubat tarihlerinde uygulanacak elektrik kesintileriyle ilgili yeni bir gelişme olması halinde, MEDAŞ tarafından güncel bilgilendirme yapılacağı belirtildi. Vatandaşların resmi duyuruları takip etmesi önemle hatırlatıldı.