Yeni Birlik Gazetesi Gündem 10 Yıllık firar MİT süzgecine takıldı: FETÖ’nün suikastçısı Burkay Karatepe itiraf etti!

10 Yıllık firar MİT süzgecine takıldı: FETÖ’nün suikastçısı Burkay Karatepe itiraf etti!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Marmaris’te düzenlenen suikast girişimine katılan ve 10 yıldır kırmızı bültenle aranan FETÖ üyesi Burkay Karatepe yakalandı. Karatepe’nin emniyet ve adliyedeki ifadesi, örgütün TSK içindeki sızma taktiklerini ve suikast gecesi yaşanan kırılma anlarını gözler önüne serdi.

Adliyeye sevk edilen ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ifade veren firari FETÖ üyesi Burkay Karatepe, örgütle ilk temasının 1998 yılında ortaokul son sınıftayken gerçekleştiğini belirtti. İfadesinde askeri okullara giriş sürecini ve sonrasındaki kurmaylık sınavı skandalını anlatan Karatepe, sınavda karşılaştıkları soruların daha önce örgüt abileri tarafından kendilerine verilen sorularla birebir aynı olduğunu itiraf etti.

Sınavı kazandıktan sonra 2015 yılında İstanbul Levent Kara Harp Akademisi’nde eğitime başladığını aktaran Karatepe, bu süreçte "Muhammet Baran" kod adlı örgüt sorumlusu aracılığıyla İstanbul'daki yeni mahrem imamlarla tanıştırıldıklarını, eşlerinin dahi örgüt içi hiyerarşik yapıya dahil edildiğini ve Bahçelievler’deki hücre evlerinde düzenli toplantılar yaptıklarını dile getirdi.

"Kurmaylık Sınıfının Yüzde 90'ı FETÖ'cüydü"

Kara Harp Akademisi’ndeki ortama dair dikkat çekici bilgiler veren Karatepe, kendi döneminde yaklaşık 100 kursiyerin bulunduğunu belirtti. Soruların kendilerine dağıtılma şeklinden yola çıkarak diğer kursiyerlerin de benzer yollarla akademiye sokulduğunu anladığını ifade eden firari zanlı, 15 Temmuz sonrasındaki ihraç oranlarına dikkat çekerek, sınıfların neredeyse tamamına yakınının örgüt mensuplarından oluştuğunu vurguladı.

Suikast Timinin Toplanma Anı: "Herkes Birbirini O Gün Öğrendi"

Darbe girişiminden birkaç gün önce kendisinden sorumlu örgüt abisinin talimatıyla Bahçelievler'deki bir evde toplandıklarını aktaran Karatepe, Özel Kuvvetler bünyesinde görev yapan ve aynı akademide eğitim alan diğer askerlerle burada karşılaştığını söyledi. Toplantıda kendilerine "çok önemli bir faaliyet yapılacağı" söylenerek dışarıya bilgi sızdırmamaları ve yanlarına telefon almamaları yönünde sıkı tembihlerde bulunulduğunu belirtti. Toplantıya katılan personelin tamamının Özel Kuvvetler kökenli olmasına rağmen, birbirlerinin örgüt bağlantısından ilk kez o evde haberdar olduklarını kaydetti.

15 Temmuz Gecesi: Akademideki Haraketlilik ve Çiğli’ye Sevk

15 Temmuz Cuma günü akademide olağan dışı bir hareketlilik başladığını anlatan Karatepe, bir öğretim başkanının tüm öğrencileri toplayarak yaklaşan hareketliliğe dair üstü kapalı mesajlar verdiğini ifade etti. Akşam saatlerinde sivil kıyafetlerle lojman otoparkında buluşan tim, araçlarla Avrupa yakasındaki askeri havalimanına geçti.

Burada kamuflajlarını giyen time Özel Kuvvetler, SAT ve MAK personeli dahil oldu. Silahsız şekilde Cougar tipi helikopterlere bindirilen grup, doğrudan İzmir Çiğli Askeri Hava Üssü’ne sevk edildi.

Çiğli Üssü'nde Yaşanan Chaos ve Suikast Emir: "Ordunun Darbe Yaptığı Söylendi"

Çiğli'ye iniş yapıldıktan sonra Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ve Binbaşı Şükrü Seymen'in komutayı ele aldığını belirten Karatepe, burada yaşanan kırılma anını şu sözlerle özetledi:

Seymen’in alandaki askerlere açıkça örgüt aidiyetini sorduğunu ve ordunun yönetime el koyduğu bilgisini verdiğini aktaran Karatepe, hedefin Cumhurbaşkanı olduğunu bu aşamada öğrendiklerini itiraf etti. Mühimmat deposundan imzasız ve tutanaksız şekilde silah/mühimmat tedarik eden tim, helikopter yakıt ikmali ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumunun netleşmemesi nedeniyle saatlerce pistte beklemek zorunda kaldı. Konum tespiti için yapılan telefon trafiğinin ardından timin Marmaris’e yönlendirildiği kaydedildi.