Yeni Birlik Gazetesi Gündem 10 yıllık hasret üçüz bebek sevinciyle taçlandı

10 yıllık hasret üçüz bebek sevinciyle taçlandı

Kahramanmaraş'ta 10 yıl çocuk sahibi olamayan çift, tüp bebek tedavisi ile üçüz bebek sahibi oldu.

Kahramanmaraş'ta 10 yıllık bir özlem sonrasında çocuk sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştüren Sultan ve Şeref Kazcı çifti, tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen üçüz bebeklerinin mutluluğunu yaşıyor. Uzun yıllar süren tedavi sürecinin ardından ilk tüp bebek denemesinde üçüz bebek sahibi olan çift, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk çağrısına kulak verdiklerini belirtti.

Çocuk sahibi olmak amacıyla çeşitli sağlık merkezlerinde tedavi gören Kazcı çifti, son olarak Özel Sular Akademi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ferah Kazancı'ya başvurdu. Yapılan değerlendirmenin ardından tüp bebek tedavisine alınan çift, ilk denemede üçüz bebek sahibi olmayı başardı. Gebelik sürecinin riskleri dikkatlice izlenmesine rağmen, doktorların başarılı takibi sayesinde bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. 30 yaşındaki Sultan Kazcı, yıllar süren mücadelenin sonunda yaşadıkları mutluluğu, 'Biz Allah'tan bir tane istiyorduk, üç tane oldu.' diyerek ifade etti.

Baba olmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirten Şeref Kazcı ise, 'Rabbim bize üç evladı birden nasip etti. Belki üç çocukla birlikte süreç biraz zor olacak ama elimizden geldiğince onlara en iyi şekilde bakmaya çalışacağız. Çocuklarımızın isimlerini Mustafa Ali, Uras Pekir ve Ayşe Hüma koyduk.' şeklinde konuştu.

Opr. Dr. Ferah Kazancı, tedavi süreci hakkında bilgi vererek, 'Hastalarımız bize çocuk sahibi olma isteğiyle başvurdu. Daha önce çeşitli merkezlerde tedavi görmüşlerdi. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra tüp bebek tedavisine başladık. İlk denemede gebelik elde ettik. Normalde iki embriyo transfer etmiştik ancak embriyoların birinin kendi içinde bölünmesi sonucu üçüz gebelik oluştu.' dedi.

Gebelik sürecinin yakın takip edildiğini vurgulayan Kazancı, 'Bu süreçte halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen tablo gelişti. Hastamızda protein kaçağı ve bazı enzim değerlerinde yükselmeler meydana geldi. Ancak gerekli tedbirleri aldık, bebeklerin akciğer gelişimlerini desteklemek için tedaviler uyguladık. Gebelik 33 hafta 5 güne ulaştığında doğumu gerçekleştirdik. Üçüz gebelikler açısından bu oldukça iyi bir süreydi. Çok şükür anne ve bebekler sağlıklı bir şekilde kavuştu.' ifadelerini kullandı.

Tüp bebek tedavisinin yalnızca kadın kaynaklı sorunlarda değil, erkek faktörüne bağlı durumlarda da uygulanabileceğine dikkat çeken Kazancı, 'Sperm sayısının düşük olması, tüplerde tıkanıklık, yumurtlama problemleri gibi durumlarda çeşitli tedavi yöntemleri kullanılır. Öncelikle ilaç tedavileri ve aşılama yöntemleri değerlendirilir. Bu yöntemlerden sonuç alınamazsa tüp bebek tedavisine başvurulur. Süreç sabır ve uyum gerektirir. Ayrıca kanser tedavisi gören hastalarda yumurta ve sperm dondurma işlemleri ile gelecekte çocuk sahibi olmalarına imkan tanıyoruz.' dedi.

SULTAN KAZCI VE HASTANE EKİBİ

SULTAN KAZCI VE HASTANE EKİBİ

SULTAN KAZCI VE VE DOĞUM UZMANI OPR. DR. FERAH KAZANCI