Yeni Birlik Gazetesi Gündem 12-13 Mayıs Ankara’da elektrik kesintisi var mı? Hangi mahallelerde elektrik yok, kaç saat sürecek, ne zaman gelecek?

12-13 Mayıs Ankara’da elektrik kesintisi var mı? Hangi mahallelerde elektrik yok, kaç saat sürecek, ne zaman gelecek?

12-13 Mayıs 2026 Ankara elektrik kesintisi listesi belli oldu. Çankaya, Altındağ, Etimesgut, Ayaş ve Beypazarı’nda hangi mahallelerde elektrik kesilecek, kesintiler kaç saat sürecek, elektrikler ne zaman gelecek soruları yanıt buldu.

Başkent EDAŞ tarafından açıklanan planlı bakım ve şebeke yenileme çalışmaları kapsamında Ankara’nın birçok ilçesinde elektrik kesintileri yaşanacak. Özellikle Çankaya, Altındağ, Etimesgut, Ayaş ve Beypazarı’nda uygulanacak kesintilerin saat aralıkları ve etkilenecek mahalleler netleşti. Vatandaşlar ise “Elektrikler ne zaman gelecek?” ve “Hangi bölgelerde kesinti olacak?” sorularına yanıt arıyor.

12 Mayıs Ankara elektrik kesintisi hangi ilçelerde olacak?

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre 12 Mayıs Salı günü Ankara genelinde planlı bakım, onarım ve altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle çok sayıda ilçede elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintiler özellikle Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Ayaş ve Beypazarı ilçelerinde yoğunlaşacak.

Şirket yetkilileri, çalışmaların enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtirken, kesinti yaşanacak bölgelerde vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi. Elektriklerin belirtilen saat aralıklarının ardından yeniden verilmesi planlanıyor.

Altındağ’da elektrikler ne zaman gelecek, hangi mahallelerde kesinti var?

Altındağ ilçesinde 12 Mayıs boyunca farklı saat aralıklarında çok sayıda bölgede enerji kesintisi uygulanacak. Özellikle Gicik bölgesindeki sokaklarda planlı çalışmalar dikkat çekiyor.

09.00 ile 11.00 saatleri arasında Gicik bölgesi ile birlikte 3089, 3148, 3154, 3053, 3078, 3058, 3039, 3146, 3095, 3066, 3096 ve 3092 numaralı sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak.

11.30 ile 13.30 saatleri arasında yine Gicik çevresindeki 3090, 3040, 3062, 3061, 3044, 3098, 3043, 3097, 3039, 3100, 3101 ve 3103 numaralı sokaklarda elektrik olmayacak.

14.00 ile 17.00 saatleri arasında Osmanlı, Şehit Ali Rıza Bulut, Bademlik Yolu ve Şehit Uğur Akgündüz caddelerinde planlı kesinti uygulanacak.

15.00 ile 17.00 saatleri arasında ise Gicik bölgesindeki bazı sokaklarda yeniden enerji kesintisi yapılacak.

13 Mayıs Çarşamba günü de Altındağ’da çalışmalar devam edecek. Büryan, Kaşgar, Akıncılar, Baraj, Beylerbeyi, Selçuklu ve Dandanakan caddelerinde 09.30 ile 14.30 arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Ahmetadil Mahallesi ve çevresinde ise kesintinin 09.30’dan 17.30’a kadar sürmesi bekleniyor.

Çankaya elektrik kesintisi saat kaçta başlayacak, hangi bölgeler etkilenecek?

Çankaya ilçesinde Güneypark, İlker ve Dikmen çevresindeki bazı bölgelerde planlı enerji kesintileri uygulanacak. Başkent EDAŞ tarafından açıklanan programa göre 12 Mayıs Salı günü Güneypark bölgesinde iki ayrı zaman diliminde kesinti yapılacak.

İlk kesinti 09.30 ile 12.30 arasında uygulanırken, ikinci kesinti ise 13.30 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Kanuni Sultan Süleyman Caddesi ile 3621’inci sokakta ise sabah 09.30’da başlayacak kesintinin 17.17’ye kadar devam edeceği açıklandı.

13 Mayıs Çarşamba günü İlker bölgesindeki 787, 963, 980 ve 983 numaralı sokaklarda 09.30 ile 12.30 arasında enerji kesintisi yaşanacak. Aleksander Dubçek Caddesi’nde 13.30 ile 16.30 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Öğretmenler bölgesinde planlanan çalışmalar nedeniyle 16.30 ile 19.30 arasında kesinti uygulanacağı bildirildi.

Etimesgut’ta elektrik kesintisi kaç saat sürecek?

Etimesgut ilçesinde 12 Mayıs Salı günü farklı mahalle ve sokaklarda planlı bakım çalışmaları yapılacak. Kayı, Bahçeli, Baykan, Şehit Burak Türkoğlu ve Ayaş Ankara Yolu çevresinde sabah 09.30’da başlayacak kesintinin 13.30’a kadar devam etmesi bekleniyor.

625’inci sokak ile 11 ve 12 numaralı sokaklarda ise 11.00 ile 13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Yetkililer, bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgelere yeniden enerji verileceğini açıkladı.

Ayaş ve Beypazarı’nda elektrik kesintisi hangi mahalleleri etkileyecek?

Ayaş ilçesinde 12 Mayıs günü geniş kapsamlı bir kesinti uygulanacak. Akkaya, Fatih Sultan Mehmet, Köroğlu, Çiğdem ve Meyvabükü başta olmak üzere çok sayıda bölgede elektrikler sabah 09.30’dan itibaren kesilecek. Kesintinin akşam 17.30’a kadar sürmesi planlanıyor.

Beypazarı ilçesinde ise Akçalı, Dibekören, Saray, Haydarlar ve Cumhuriyet mahallelerinde enerji kesintisi uygulanacak. Bölgedeki çalışmaların 10.00 ile 17.30 saatleri arasında devam edeceği bildirildi.