İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 15 Eylül duruşması ertelendi, CHP harekete geçti: Yeni hesaplaşma başlıyor!

15 Eylül duruşması ertelendi, CHP harekete geçti: Yeni hesaplaşma başlıyor!

CHP, yargı sürecini etkileme iddialarının gölgesinde bugün olağanüstü kurultaya gidiyor. Genel Başkan Özgür Özel güven tazeleyecek, PM ve YDK için seçim yapılacak. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler ise süreci protesto ediyor

CHP’de Olağanüstü Kurultay Hamlesi

2023’teki tartışmalı kurultayın yargıya taşınmasının ardından, CHP yönetimi bugün bir kez daha olağanüstü kurultay kararıyla gündemde. Sürecin, mahkeme takvimine paralel şekilde planlandığı öne sürülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün saat 10.00’da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde olağanüstü kurultayını gerçekleştirecek. Nisan ayında benzer bir yöntemle olağanüstü kurultay toplayan parti yönetimi, şimdi de 15 Eylül’deki dava duruşmasında erteleme kararı çıkmasının ardından yeniden kurultay kartını devreye soktu. Bu hamle, yargı sürecini belirsizliğe sürükleme girişimi olarak değerlendiriliyor.

2023 Kurultayı Mahkemelik Oldu

Geçtiğimiz yıl yapılan ve parti tarihinde iz bırakan 2023 kurultayı, delege transferi ve para karşılığı oy kullandırma iddialarıyla uzun süre gündemde kalmıştı. Söz konusu kurultay sonucunda göreve gelen mevcut parti yönetimi hakkında açılan davada bugüne dek sonuç alınamazken, muhalif kanat sürecin bilinçli olarak uzatıldığını savunuyor.

İstanbul İl Yönetiminin Görevden Alınması Panik Yarattı

Eylül ayı başında mahkeme kararıyla İstanbul İl Yönetimi'nin görevden el çektirilmesi, genel merkezde paniğe neden oldu. Parti yönetimi bu gelişmenin ardından, olağanüstü kurultay kararını hızla devreye aldı. Sürecin doğal bir yansıması olarak ise Kasım ayı başında 39. Olağan Kurultay’ın yapılması bekleniyor.

Genel Başkana Güven Oylaması, PM ve YDK Seçimleri

Bugünkü kurultayda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında güven oylaması yapılacak. Aynı şekilde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için de ayrı ayrı oylamalar ve seçimler gerçekleştirilecek. Özel’in kurultaya tek aday olarak katılması ve mevcut yönetim kadrosuyla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Delegelerine Oy Yasağı

Parti yönetimi, 24 Ekim’de görülecek davada risk almamak için İstanbul il delegeleri ile PM ve MYK üyelerine bu kurultayda oy kullandırmama kararı aldı. Bu durum, CHP içinde yeni bir hukuki tartışmanın fitilini ateşleyebilir.

Kılıçdaroğlu’na Yakın İsimlerden Katılım Yok

Kurultay süreci, partideki iç muhalefeti de yeniden hareketlendirdi. Edinilen bilgilere göre, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimler, genel merkezin baskıcı tutumunu protesto etmek amacıyla bugünkü kurultaya katılmayacak.