İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni yola çıkıyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni'nin 14 Temmuz'da yola çıkacağını duyurdu.

KAYNAK: DHA

Uraloğlu, "Trenimiz Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul arasında 2 ay boyunca 56 bin kilometre yol katedecek ve yaklaşık 60 bin yolcu taşıyacak" dedi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılında başlayan ve bu yıl 6'ncı kez yola çıkacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni'nin 14 Temmuz Pazar günü saat 13.10'da Ankara Hızlı Tren Garı'ndan uğurlanacağını duyurdu. Hızlı tren setinin "Milletin Zaferi" temasıyla tasarlandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Milli hafızamıza kazınan 15 Temmuz gecesinde, Hakk'ın rahmetine kavuşan 251 şehidimizi özlemle anıyor ve 2 bin 740 gazimize minnetimizi sunuyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik trenimiz Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul arasında belirlenecek programa göre sefer yaparak 2 ay boyunca 56 bin kilometre yol katedecek ve yaklaşık 60 bin yolcu taşıyacak" dedi.

Bakan Uraloğlu, hızlı trenin 411 yolcu kapasitesi ile hizmet vereceğini belirterek, "Demokrasi ve milli birlik şuuruyla sadece bir gün değil her gün ülkece darbe girişimine karşı milletçe verdiğimiz mücadeleyi trenlerimizle yaşatmaya devam ediyoruz. Her 15 Temmuz'da bir gelenek haline gelen ve ülkece darbe girişimine karşı milletçe verdiğimiz mücadeleyi ve kahramanlık destanını trenlerimizin üzerinde nesilden nesile aktaracağız. Milli irademize, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza karşı açılan bu savaşta, canlarını ortaya koyan 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni yola çıkıyor