Türkiye’nin farklı bölgelerinde gece saatlerinden itibaren peş peşe küçük çaplı depremler meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan son verilere göre özellikle Balıkesir, Kahramanmaraş ve Ege Denizi çevresindeki hareketlilik dikkat çekti.
AFAD ve Kandilli son depremler listesini güncelledi
19 Mayıs 2026 Salı günü Türkiye genelinde hissedilen küçük ölçekli sarsıntılar vatandaşların gündeminde yer aldı. AFAD ile Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan canlı deprem verileri incelendiğinde, gece yarısından itibaren özellikle Ege Denizi, Balıkesir, Kahramanmaraş ve çevresinde yoğun hareketlilik yaşandığı görüldü.
Uzmanlar, meydana gelen depremlerin büyük bölümünün düşük şiddetli olduğunu ve şu ana kadar olumsuz bir ihbar bulunmadığını belirtiyor. Buna rağmen birçok vatandaş “Az önce deprem nerede oldu?”, “Kaç büyüklüğündeydi?” ve “Hangi iller sallandı?” sorularına yanıt aramaya devam ediyor.
Balıkesir ve Kahramanmaraş çevresindeki sarsıntılar dikkat çekti
Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı verilere göre gün içerisinde en dikkat çeken hareketliliklerden biri Balıkesir’in Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde yaşandı. Bölgede art arda meydana gelen küçük ölçekli depremler vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu.
Sındırgı’da kaydedilen 2.5 büyüklüğündeki deprem çevre ilçelerde hafif şekilde hissedilirken, Dursunbey’de meydana gelen 2.0 büyüklüğündeki sarsıntı da listede yer aldı. Uzmanlar, bölgedeki hareketliliğin aktif fay hatları nedeniyle zaman zaman sürdüğünü ifade ediyor.
Kahramanmaraş çevresinde de gün boyunca farklı büyüklüklerde çok sayıda deprem kaydedildi. Özellikle Göksun, Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde meydana gelen sarsıntılar dikkat çekti. Kandilli verilerine göre Kaynar bölgesindeki 2.5 büyüklüğündeki deprem günün öne çıkan depremleri arasında yer aldı.
Ege Denizi ve Akdeniz açıklarında deprem hareketliliği sürüyor
Son depremler listesinde Ege Denizi ve Akdeniz açıklarında meydana gelen sarsıntılar da dikkat çekti. Sabah saatlerinde Ege Denizi’nde kaydedilen depremler özellikle Muğla ve çevresinde hissedildi.
Kuşadası Körfezi, Gökova Körfezi ve Girit Adası açıklarında meydana gelen düşük ölçekli sarsıntılar sonrası bölgede yaşayan vatandaşlar sosyal medyada yoğun paylaşım yaptı. Kandilli Rasathanesi’nin yayımladığı verilere göre Girit Adası açıklarında meydana gelen 3.0 büyüklüğündeki deprem günün en dikkat çeken sarsıntılarından biri oldu.
Akdeniz açıklarında yaşanan hareketlilik ise Antalya ve Muğla kıyılarında hissedildi. Uzmanlar, deniz açıklarında meydana gelen küçük ölçekli depremlerin olağan sismik hareketlilik kapsamında değerlendirildiğini belirtiyor.
AFAD son depremler listesinde hangi iller yer aldı?
19 Mayıs 2026 tarihli AFAD son depremler listesinde Türkiye’nin birçok farklı ilinden kayıtlar yer aldı. Gün içerisinde deprem meydana gelen bazı iller şöyle sıralandı:
- Balıkesir
- Kahramanmaraş
- Malatya
- Erzurum
- Bingöl
- Konya
- Muğla
- Denizli
- Ankara
- Kütahya
- Elazığ
- Van
- Yalova
- Kayseri
- Antalya
Özellikle aktif fay hatları üzerinde bulunan bölgelerde gün içerisinde düşük şiddetli mikro depremlerin yaşanmaya devam ettiği görüldü.
Az önce deprem mi oldu? Canlı deprem listesi anlık güncelleniyor
Vatandaşlar tarafından en çok araştırılan başlıkların başında “Az önce deprem oldu mu?” sorusu geliyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan canlı deprem listeleri anlık olarak güncellenmeye devam ediyor.
Sistemde yer alan bilgiler arasında depremin merkez üssü, büyüklüğü, derinliği ve gerçekleşme saati bulunuyor. Uzmanlar, özellikle sosyal medyada yayılan doğrulanmamış bilgilere karşı resmi kaynakların takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın resmi internet sitelerinde yayımlanan son dakika deprem verileri sayesinde vatandaşlar bulundukları bölgedeki hareketliliği anlık olarak kontrol edebiliyor.