İzmir’de yaşayan vatandaşlar, 20 Ağustos 2026 Perşembe günü İZSU tarafından açıklanan su kesintilerini araştırıyor. Özellikle sabah saatlerinden itibaren musluklarından su gelmeyen vatandaşlar, kesintinin nedenini ve suların ne zaman yeniden akacağını merak ediyor. İZSU’nun resmi arıza ve bakım ekranında kesintiler ilçe ve mahalle bazında duyuruluyor. Arızanın niteliğine göre suyun yeniden verilme saatinde değişiklik yaşanabileceği de belirtiliyor.
20 Ağustos İzmir’de su kesintisi var mı?
İZSU’nun resmi internet sitesindeki arıza ve bakım sorgulama ekranında 20 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla yeni bir bakım bilgisi bulunmadığı görülüyor. Ekranda yer alan arıza kayıtlarında ise önceki güne ait bazı kesintiler listeleniyor. Bu nedenle vatandaşların kendi ilçe ve mahallelerini İZSU’nun güncel arıza ekranından kontrol etmesi önem taşıyor.
İZSU, arızaların giderilmesinin ardından suyun şebekeye yeniden verilmesiyle birlikte depo seviyeleri ve isale hatlarındaki basıncın normale dönmesinin zaman alabileceğini belirtiyor. Bu nedenle açıklanan kesinti bitiş saati ile suyun hanelere ulaşması arasında farklılık oluşabiliyor.
İzmir’de sular ne zaman gelecek?
İzmir’de suyun ne zaman geleceği, yaşanan arızanın türüne ve çalışmaların tamamlanma süresine göre değişiyor. İZSU, kesinti kayıtlarında başlangıç ve tahmini bitiş saatlerini paylaşırken, onarım sonrasında şebekenin yeniden dengelenmesi nedeniyle suyun bazı bölgelere daha geç ulaşabileceği uyarısında bulunuyor.
Özellikle ana boru arızaları ve isale hattı sorunlarında kesintinin sona ermesinin ardından şebeke basıncının yeniden oluşturulması gerekiyor. Bu süreçte yüksek ve uzak noktalarda bulunan mahallelere suyun ulaşması daha uzun sürebiliyor.
İZSU su kesintisi hangi mahallelerde?
İZSU’nun resmi sorgulama ekranında önceki kesintiler arasında Bergama, Menemen, Seferihisar, Selçuk ve Tire ilçelerine ilişkin kayıtlar bulunuyor. Bergama İslamsaray Mahallesi’nde 19 Ağustos saat 15.00-17.00 arasında, Menemen’in 29 Ekim ve 9 Eylül mahallelerinde ise 20.00-23.00 arasında kesinti bilgisi yer aldı. Seferihisar’ın Camikebir ve Sığacık mahallelerinde de 18.00-20.00 saatleri arasında su kesintisi duyuruldu.
Selçuk İsa Bey Mahallesi’nde 16.13-18.12 saatleri arasında yaklaşık 2 saatlik kesinti kaydı bulunurken, Tire Yeniçiftlik Mahallesi’nde elektrik arızası nedeniyle başlayan kesintinin 19 Ağustos saat 10.00’a kadar sürmesi öngörülmüştü. Söz konusu kayıtların 19 Ağustos tarihli olduğu ve 20 Ağustos için yeni kesinti kaydıyla karıştırılmaması gerektiği önem taşıyor.
İZSU su kesintisi sorgulama nasıl yapılır?
İzmir’de ikamet eden vatandaşlar, yaşadıkları bölgede su kesintisi olup olmadığını İZSU’nun resmi arıza ve bakım bilgi ekranından kontrol edebiliyor. Sorgulama ekranında ilçe, mahalle, kesinti süresi, arıza türü ve açıklama bilgileri yer alıyor. Böylece vatandaşlar kesintinin nedenini ve İZSU tarafından belirtilen tahmini süreyi görebiliyor.
İZSU’nun açıklamasına göre arızanın giderilmesinden sonra suyun yeniden hanelere ulaşması, bölgedeki kullanım yoğunluğuna ve şebekenin basınç seviyesine bağlı olarak ilan edilen saatten daha geç gerçekleşebiliyor. Bu nedenle kesinti bitiş saatinin ardından kısa süreli bekleme yaşanması mümkün.
İzmir’de planlı su kesintileri devam ediyor mu?
İzmir’de daha önce kuraklık nedeniyle uygulanan gece saatlerindeki planlı ve dönüşümlü su kesintileri, İZSU tarafından sona erdirilmişti. Kurum, yağışların ardından Tahtalı Barajı ve diğer su kaynaklarındaki seviyelerin yükselmesiyle birlikte 13 ilçede 23.00-05.00 saatleri arasında uygulanan planlı kesintilerin sona erdiğini açıklamıştı.
Bu nedenle 20 Ağustos günü yaşanabilecek su kesintilerinin, genel bir gece kesintisi programından ziyade arıza veya bakım kaynaklı olup olmadığı ilçe ve mahalle bazında değerlendirilmelidir.