İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 2020’de 1 milyon litre sahte ve kaçak içki bulundu

2020’de 1 milyon litre sahte ve kaçak içki bulundu

İçişleri Bakanlığı, bu yıl sahte ve kaçak içki imalatına yönelik operasyonların bilançosunu açıkladı. Sahte içki ölümleri sonrası soruşturmalarda gözaltına alınan 100 kişiden 40’ı tutuklandı.

Bakanlığın yazılı açıklamasına göre emniyet birimleri bu yıl içki kaçakçılığı ve sahteciliğine yönelik 2 bin 430 operasyon yaptı.

Operasyonlarda 1 milyon 20 bin 819 litre ile 220 bin 911 şişe sahte/kaçak alkollü içki bulundu, 142 kaçak imalathane tespit edildi. 3 bin 547 şüpheliye de işlem yapıldı.

Depolarda arama

İstanbul, İzmir ve Mersin’deki ölümlerin ardından 12-13 Ekim tarihlerinde İzmir ve İstanbul’da depo baskınları yapıldığı kaydedildi.

Bakanlık, iki kentteki dört adreste 6 bin 585 litre etil/metil alkol ve dört damıtma kazanı bulunduğunu bildirdi. Ayrıca, yurt çapında da 3 bin 98 işyeri denetlendi.

20 günde 160 ton

Ayrıca, ilk ölümün görüldüğü 5 Ekim’den 23 Ekim’e kadar geçen sürede operasyonlarda 161 bin 62 litre ile 6 bin 102 şişe sahte/kaçak alkollü içki bulundu.

Bakanlık, ölümlere sebebiyet veren sahte alkollü içkilerin bir kısmının marketlerde satılan yüzey temizleyicilerinden, bir kısmının da metanol oranı yüksek olan etil alkol etiketli ürünlerden üretildiğini tespit etti.

Sahte içki nedeniyle son 15 günde, düne kadar 10 kentte 71 işi hayatını kaybetmişti. İlk ölümler ekim ayının başında İzmir ve Kırıkkale’de görülmüştü.