Yeni Birlik Gazetesi Gündem 27 Mayıs Ankara’da sular ne zaman gelecek? Hangi ilçelerde su kesintisi var, ASKİ kesintileri kaçta bitecek?

27 Mayıs Ankara’da sular ne zaman gelecek? Hangi ilçelerde su kesintisi var, ASKİ kesintileri kaçta bitecek?

27 Mayıs Ankara su kesintisi listesi vatandaşların gündeminde yer alıyor. ASKİ tarafından duyurulan Beypazarı ve Gölbaşı su kesintilerinin ne zaman biteceği, suların saat kaçta geleceği ve hangi mahallelerin etkilendiği araştırılıyor. Ankara’da bugün yaşanan planlı ve arıza kaynaklı su kesintilerine ilişkin son bilgiler açıklandı.

Ankara’da yaşayan vatandaşlar 27 Mayıs ASKİ su kesintisi duyurularını yakından takip ediyor. Özellikle Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde yaşanan arızalar nedeniyle bazı mahallelerde saatler süren kesintiler uygulanıyor. “Sular ne zaman gelecek, kesinti kaçta bitecek?” soruları ise günün en çok araştırılan başlıkları arasında yer aldı.

27 Mayıs Ankara su kesintisi olan ilçeler hangileri, sular ne zaman gelecek?

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 27 Mayıs tarihinde bazı ilçelerde yaşanan arızalar nedeniyle su kesintisi uygulandığını duyurdu. Başkentte etkili olan kesintiler özellikle Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde yaşayan vatandaşları etkilerken, ekiplerin sahadaki çalışmaları sürüyor.

ASKİ tarafından yapılan açıklamalara göre içme suyu hatlarında meydana gelen teknik arızalar nedeniyle belirli mahallelere geçici süreyle su verilemiyor. Vatandaşlar ise “Ankara’da sular ne zaman gelecek, kesinti kaçta sona erecek?” sorusuna yanıt arıyor.

ASKİ Beypazarı su kesintisi saat kaçta bitecek?

Beypazarı ilçesinde yaşanan su kesintisinin nedeni, Başağaç Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde bulunan 110’luk PVC içme suyu borusunda meydana gelen arıza olarak açıklandı.

ASKİ ekiplerinin verdiği bilgilere göre kesinti 27 Mayıs günü öğle saatlerinde başladı. Arızanın giderilmesi için bölgede yoğun çalışma yürütülürken suyun yeniden verilmesinin akşam saatlerini bulabileceği ifade edildi.

Kesintiden özellikle şu bölgeler etkileniyor:

  • Başağaç Mahallesi
  • Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi
  • Çevredeki bağlantılı sokaklar

Yetkililer, çalışmaların planlanan sürede tamamlanmasının ardından suyun kademeli olarak yeniden verileceğini belirtti. Şebekeye yeniden basınç verilmesi nedeniyle bazı mahallelerde suyun geç ulaşabileceği de aktarıldı.

Gölbaşı su kesintisi ne zaman bitecek, hangi mahalleler etkileniyor?

ASKİ’nin yayımladığı güncel duyuruya göre Gölbaşı ilçesinde de içme suyu hattında meydana gelen arıza nedeniyle kesinti uygulanıyor. Eymir Mahallesi 832. Sokak üzerinde bulunan 160’lık içme suyu hattındaki arıza nedeniyle ekiplerin bölgede çalışma yaptığı bildirildi.

Kesintiden en çok etkilenen bölgenin Yaylabağ Mahallesi olduğu açıklandı. Vatandaşlar gün boyunca “Gölbaşı’nda sular ne zaman gelecek?” sorusuna yanıt ararken ASKİ’den yapılan açıklamada çalışmaların akşam saatlerinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Bölgedeki teknik ekiplerin arızayı kısa sürede giderebilmek için sahada çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilirken, bazı noktalarda suyun basınç düşüklüğüyle gelebileceği kaydedildi.

Ankara ASKİ su kesintisi sorgulama ekranı nasıl kullanılır?

Ankara’da yaşanan güncel su kesintilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar ASKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden mahalle ve ilçe bazlı sorgulama yapabiliyor. Sistemde planlı kesintiler ve arıza kaynaklı su kesintileri ayrı ayrı yayımlanıyor.

ASKİ’nin kesinti ekranında şu bilgiler yer alıyor:

  • Su kesintisinin nedeni
  • Kesintinin başladığı saat
  • Tahmini bitiş zamanı
  • Etkilenen mahalle ve sokaklar
  • Arıza türü ve çalışma bilgileri

Özellikle sıcak havaların etkisini artırdığı günlerde uzun süreli kesintiler günlük yaşamı doğrudan etkiliyor. Bu nedenle vatandaşların ASKİ duyurularını düzenli takip etmesi önem taşıyor.

Ankara’da sular kaçta gelecek, ASKİ’den yeni açıklama var mı?

27 Mayıs Ankara su kesintisi listesine göre Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde çalışmaların akşam saatlerine kadar tamamlanması planlanıyor. Ancak arızanın boyutuna göre sürelerde değişiklik yaşanabileceği ifade ediliyor.

Yetkililer, çalışmalar tamamlandıktan sonra suyun tüm mahallelere aynı anda ulaşmasının mümkün olmayabileceğini belirtiyor. Özellikle yüksek katlı binalarda ve şebeke sonlarında suyun daha geç gelebileceği aktarılıyor.

Vatandaşların güncel gelişmeleri ASKİ’nin resmi duyuruları üzerinden takip etmeleri gerektiği vurgulanırken, ekiplerin sahadaki müdahalesinin sürdüğü bildirildi.