İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem '2'nci Kadir Şeker' vakasında karar: Hapis cezası onandı

'2'nci Kadir Şeker' vakasında karar: Hapis cezası onandı

Eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyrukludan korumak isterken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp serbest kalan Tolga Daşkıran'ın hapis cezası onandı.

KAYNAK: DHA

Eskişehir'de, eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'yi (64) engellemeye çalışırken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp, serbest bırakılan Tolga Daşkıran'a (22) yerel mahkemece verilen 5 yıllık hapis cezası onandı. Adliyeye gelerek teslim olan Daşkıran, 3 yıl 4 ay hapis cezası alan arkadaşı Hüseyin Şahin ile tutuklanarak cezaevine konuldu. Tolga Daşkıran'ın annesi Nazire Kurt, "Bir anne olarak ciğerim yanıyor. Benim oğlum hak etmedi, bunu hak etmedi" dedi.

Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde, 5 Şubat 2022 de Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçakla yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların çığlıklarını duyup, olaya müdahale etti. Şahin de yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Ahmadi'yi bıçakla yaraladı. Gözaltına alınıp tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olaydan 6 gün sonra taburcu edilen Abdulkadir Ahmadi ise çıkarıldığı mahkemece eşini ve kızını öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada savcı Tolga Daşkıran'ın "meşru savunma" hükümleri çerçevesinde hareket ettiğini belirterek tüm suçlamalardan beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, sanık Abdulkadir Ahmadi'ye eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan iyi hal indirimiyle 12,5 yıl hapis cezası, onu engellemeye çalışırken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp, serbest bırakılan Tolga Daşkıran'a ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle 5 yıl hapis cezası verdi. Daşkıran'ın arkadaşı Hüseyin Şahin ise kasten yaralama suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CEZA İSTİNAFTA ONANDI

Davaya katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, dava savcısı, Tolga Daşkıran ile Hüseyin Şahin'in avukatları, Ankara Bölge Adliyesi'ne başvurarak hapis cezalarına itiraz etti. 2'nci Ceza Dairesi, Tolga Daşkıran'ın 5 yıl, arkadaşı Hüseyin Şahin'in 3 yıl 4 ay ve eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'nin 12,5 yıl hapis cezalarını onadı.

GÖZYAŞLARIYLA AİLELERİNE SARILDILAR

Cezaların kesinleşmesinin ardından Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin, aileleriyle birlikte Eskişehir Adliyesi'ne geldi. Adliye bahçesinde konuşan Tolga Daşkıran, insanlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, "Biz sokak ortasında eşini ve kızını öldürmeye çalışan birine engel olduk. İnsanlık görevimizi yaptık, geri kalan Türk adaletine kalmış. Cezamın onandığını duyunca üzüldüm. Hayatımın tam güzel noktasındaydım. İnşallah çıkınca da hayatıma devam ederim. En kısa sürede çıkmayı temenni ediyorum" dedi.

'ANNE OLARAK CİĞERİM YANIYOR'

Tolga Daşkıran'ın annesi Nazire Kurt da 5 yıllık hapis cezası nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bir anne olarak ciğerim yanıyor. Benim oğlum hak etmedi, bunu hak etmedi. Ben adalete güveniyorum. 5 yılı hak etmedi benim oğlum. Benim oğlum kötü bir şey yapmadı, can kurtardı. İki tane kadın kurtardı. Suçsa bu, tamam bir şey demiyorum. Benim oğlum kötü bir şey mi yaptı? Ne yaptı? Adam öldürmedi, benim oğlum. Bu çocuklar cezaevine mi yakışıyor? Ben adalete güveniyorum, Türk halkına güveniyorum. Ben oğlum çıkacak. Girdiği gibi de gelecek, kötü bir şey yapmadı. Ben ona inanıyorum. Alnımızın akıyla gidecek, gelecek" diye konuştu.

AVUKAT İLELİ: KARAR VİCDANLARI YARALADI

Daşkıran ailesinin avukatı Muhammed Serkan İleli de kesinleşen hapis cezasının vicdanları yaraladığını belirterek, "Tolga, 2 sene önce bir olaya karışmıştı. Aslında olay da dememek lazım, bir müdahale. Hatta yanındaki arkadaşıyla canını kurtarmak için kendini savunmak için, meşru müdafaa kapsamında bir harekette bulundu. Bundan dolayı yargılaması sürdü ve 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Bunu da istinaf mahkemesi onadı. Karar neticesinde biz bugün Tolga'yı, cezaevine üzülerek teslim etmek zorundayız. Karara bizim saygımız sonsuz. Ancak herkesin vicdanı, sosyal medya, kamuoyu herkes burada vicdanlarına ters bir karar olduğunu düşünüyor. Yani 20 yaşında bir genç, 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılacak. Hüseyin 1 ay sonra üniversite sınavına girecek. Bu gençlerin hayatı kararacak belki de. Meşru müdafaa hükümlerini uygulamadı. Meşru müdafaa hükümleri uygulansaydı zaten, bugün bunları burada konuşmuyor olacaktık, beraat olacaktı" ifadelerini kullandı.

TESLİM OLDULAR

Hapis cezaları onanan Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin aileleriyle vedalaştıkları sırada gözyaşlarına boğuldu. Eskişehir Adliyesi'ne girerek teslim olan iki arkadaş, işlemlerinin ardından elleri kelepçeli olarak çıkarılarak Eskişehir Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, 5 yıl hapis cezası onanınca tutuklandı