İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 300 liralık partiye suç duyurusu

300 liralık partiye suç duyurusu

Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi'nin 2014 yılı kesin hesaplarını inceleyen AYM, gelir ve giderleri inandırıcı bulmadı, savcılığı göreve çağırdı. AYM, 366 TL gelir, 366 TL gider gösteren siyasi partinin bu parayla kırtasiye masrafını bile karşılayamayacağına dikkat çekti

Mali denetim yapan Anayasa Mahkemesi, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan siyasi partilerin ne durumda olduğunu ortaya koydu. 100'e yakın partinin faaliyette olduğu fakat 30'a yakınının seçimlere katılabilme şartlarını yerine getirebildiği Türkiye'de, birçok parti teşkilatının kumarhane olarak kullanıldığı geçmişte ortaya çıkmıştı. Son olarak Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi'nin 2014 yılı kesin hesabını inceleyen AYM, bir yılda 366 TL gelir, 366 TL giderle karşılaştı. Rakamları gerçekçi bulmayan AYM üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

KESİN HESAP OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ
İlgili partinin gider olarak gösterdiği tutarla, kira, su, elektrik, telefon ve kırtasiye masraflarının bile karşılanmayacağına dikkat çeken AYM, yönetim giderlerinin hesapta gösterilmemesini kayıt dışı gelir ile giderlerin saklanması olarak yorumladı. Gelir ve giderin doğru gösterilmemesinin suç olduğunu hatırlatan yüksek mahkeme, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi'nin 2014 yılı kesin hesabını kabul etmedi. AYM bu kararı oy çokluğuyla alırken sadece bir üye karşı yönde oy kullandı. Karşı oy kullanan üye, ilgili partinin il ve ilçe teşkilatının olmadığını belirterek, sadece Genel Merkez'in hesabının incelendiğini belirtti.