Yeni Birlik Gazetesi Gündem 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin bir gözaltı daha!

78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin bir gözaltı daha!

Bolu'nun Kartalkaya beldesinde meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak, denetim firmasının yetkilisi gözaltına alındı. Bolu'ya getirilen Ali A.'nın işlemleri ekipler tarafından sürdürülüyor. Yangın faciasıyla ilgili detaylar ve soruşturma devam ediyor.

Bolu'da geçtiğimiz hafta Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın faciası sonucunda 78 kişi hayatını kaybetmiş, 51 kişi de yaralanmıştı. Yangın felaketiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında, otelde denetleme yaptığı belirlenen FQC Global Danışmanlık AŞ.'nin yetkilisi Ali A., İstanbul'da gözaltına alındı. Şüphelinin Bolu'ya getirilerek İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri devam ediyor.

19 Kişi Tutuklandı

Grand Kartal Otel yangını soruşturması sırasında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar ile Gazelle Resort ve Spa Otel Müdürü Ahmet Demir dün akşam saatlerinde tutuklandı. 

Tutuklananların sayısı 19'a yükselirken, Sedat Gülener, Kenan Coşkun, İrfan Acar ve Ahmet Demir cezaevine götürülmek üzere Bolu Adliyesi'nden çıkarıldı. Ayrıca, dosya kapsamında 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 kişi ise savcılıktaki işlemlerin ardından salıverildi.