Trump yönetimi, göçmenlerin ABD vatandaşlığı için yarışacağı bir reality show formatını ciddi şekilde değerlendiriyor. Programın yapımcısı, yarışmanın korkulduğu gibi "Göçmenler için Açlık Oyunları" olmayacağını, aksine Amerika'ya yasal yollardan gelmiş göçmenlerin vatandaşlık sürecini hızlandırmak için tasarlandığını açıkladı.
Üç başkan da ilgi gösterdi
Programın fikir babası Rob Warsoff, kendisinin de Kanada'dan ABD'ye göç etmiş biri olarak bu fikri 20 yıl önce geliştirdiğini belirtti. Warsoff, "Bu fikri Obama, Biden ve şimdi de Trump yönetimine sundum. Üç farklı başkan döneminde de olumlu karşılandı, ancak çeşitli nedenlerle hayata geçirilemedi" açıklamasında bulundu.
Yapımcı, İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) projeyi ciddi şekilde değerlendirdiğini ve son 48 saatte konuyla ilgili yoğun tartışmalar yaşandığını ifade etti. DHS sözcüsü de "Bu harika bir fikir, ciddi şekilde değerlendiriyoruz" açıklamasıyla iddiaları doğruladı.

Kimse elenmeyecek
Warsoff, programın işleyişi hakkında önemli detaylar paylaştı. "Bu programda kimse geriye gitmeyecek veya elenip ülkeden gönderilmeyecek. Yarışmacıların tamamı zaten yasal göçmenlik sürecinde olan ve büyük ihtimalle Amerikan vatandaşı olacak kişilerden oluşacak. Biz sadece kazanana, vatandaşlık sırasında öne geçme ve süreci hızlandırma fırsatı sunuyoruz" dedi.
Amerika'yı kutlama programı
Yapımcı, programın amacının göçmenleri yarıştırmaktan ziyade Amerika'yı kutlamak olduğunu vurguladı. "Bu program, Amerika'nın bir kutlaması olacak. Amerikalı olmak bir onurdur ve şanstır. Biz bu insanların hikayelerini insanileştireceğiz ve onları kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
Warsoff, programın "The Biggest Loser for Immigration" (Göçmenlik için En Büyük Kaybeden) konseptinde olacağını, ancak ismine rağmen kimsenin kaybetmeyeceğini, sadece birinin vatandaşlık sürecini hızlandıracağını belirtti.