İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem ABD'deki Türkler için özel sefer

ABD'deki Türkler için özel sefer

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla ABD’de kalan Türk vatandaşları için Türk Hava Yolları (THY) tarafından New York, Şikago, Houston ve Miami'den özel seferler başladı. Chicago O'hare Havalimanı’na(ORD) gelen Türk vatandaşları, THY özel seferi ile dün Türkiye’ye hareket etti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla ABD’de kalan Türk vatandaşları için Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen özel seferler devam ediyor. THY'nin dün New York kentinden başlayan özel seferi bugün de, Chicago'daki vatandaşlar için hareket etti. Chicago O'hare Havalimanı’na(ORD) gelen Türk vatandaşları, THY özel seferi ile bugün Türkiye’ye hareket etti.

Türk bayraklarıyla uğurlandılar
Yüzlerinde koruyucu maskelerle bilet işlemlerini tamamlayan Türk vatandaşı yolcular, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanşı ve THY Chicago Müdürü Fatih Eroğlu’nun vatandaşları Türk bayrakları ile uğurlandı. Yolcuların uçağa alınmadan önce tek tek ateşleri ölçülerek sağlık muayenesinden geçirildiği kaydedildi.Yolcuların Türkiye’ye ulaşmalarının ardından, prosedür gereği 14 gün karantinada tutulacak.

Miami seferleri de yapılacak
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, ABD’de planlanan diğer özel seferler bugün  Houston'dan ve yarın da Miami'den gerçekleştirilecek ABD ile Türkiye arasındaki uçuşların 27-28 Mart'ta durdurulması üzerine yurda dönemeyen Türk vatandaşları için 23-24 Nisan tarihlerinde Washington, New York ve Los Angeles'tan 3 özel sefer düzenlenmiş ve 990 Türk vatandaşı ülkeye dönmüştü.


DHA