Brezilya basınından RTI Esporte’nin haberine göre; Premier Lig’in köklü kulüpleri Newcastle United ve Aston Villa, Gabriel Sara’yı transfer listesinin en üst sırasına ekledi. Brezilya Milli Takımı'na seçilmesinin ardından piyasa değerini katlayan Sara için gözlemcilerin (scout) düzenli olarak İstanbul’a gelerek rapor tuttuğu iddia edildi.
"30 Milyon Euro Altını Konuşmayız Bile"
Galatasaray yönetimi, 2024 yılında 18 milyon euroya kadrosuna kattığı Sara’nın transferi için stratejisini belirledi. Sarı-kırmızılıların, 30 milyon euronun altındaki hiçbir teklifi masaya dahi getirmeyeceği, resmi satış için ise 40 milyon euro seviyesindeki rakamları beklediği öğrenildi. 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu için kulübün eli oldukça güçlü.
Sao Paulo’ya "Dayanışma" Payı Gidecek
Olası bir transferden Sara’nın eski kulübü Sao Paulo FC de kazançlı çıkacak. FIFA’nın dayanışma katkı payı kuralları gereği, Brezilya temsilcisi bu transferden yüzde 5 pay alacak. Eğer Galatasaray, yıldız oyuncusunu beklediği gibi 40 milyon euroya satarsa, Sao Paulo’nun kasasına yaklaşık 2 milyon euro girecek.
Bu Sezonun Karnesi: 42 Maç, 11 Skor Katkısı
Sarı-kırmızılı formayla bu sezon istikrar abidesi haline gelen 26 yaşındaki oyuncu, çıktığı 42 resmi maçta 6 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Piyasa değeri 22 milyon euro olarak gösterilen Sara, orta sahadaki çift yönlü oyunuyla teknik heyetin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.