Boya Yaparken Elektrik Teline Temas Etti
Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen iş kazasında, bir binanın çatısında boya yapan 58 yaşındaki Ahmet Selim Sarraf, yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu elektrik akımına kapılarak yaralandı. Olay, ilçeye bağlı Tufanpaşa Mahallesi’nde öğle saatlerinde yaşandı.
İtfaiye ve Sağlık Ekipleri Müdahale Etti
Çevredekilerin durumu fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye, sağlık, AKOM ve polis ekipleri, damda ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yaralı işçi, ekiplerin koordineli çalışmasıyla çatıdan güvenli şekilde indirildi.
Hastaneye Sevk Edildi, Durumu Ciddi
İlk olarak Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Selim Sarraf, burada yapılan müdahalenin ardından daha donanımlı tedavi için Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. İşçinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Olayın iş güvenliği ve ihmal boyutlarının incelenmesi amacıyla yetkililer tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı. Elektrik hattının güvenlik mesafesine uygun olup olmadığı da soruşturma kapsamında değerlendirilecek.